Zavřít reklamu

GetFile.aspxNa CESu 2015 konaném v Las Vegas si svou premiéru na poli nositelné elektroniky odbylo i čínské Lenovo. A že to byla premiéra vcelku vydařená značí i to, že náramek umí klasické fitness funkce, díky e-ink displeji vydrží klidně celý týden, notifikace z telefonu a chybět nesmí ani odolnost vůči vodě. Pojdmě se tedy podívat jak vypadá první nositelnost od Lenova – Lenovo Vibe Band VB10.

lenovo-smartband-vb10

Jak už jsem předepsal, jde o chytrý náramek, a tak zde nesmí chybět fitness funkce typu: počítání kroků, ušlé vzdálenosti nebo spálených kalorií. Pochopitelně i monitoring spánku. Klasicky se spojí s telefonem, ať už jde o Android nebo iOS, a dokáže i upozorňovat na příchozí notifikace. Ať už jde o příchozí hovory, SMS zpávy nebo upozornění ze sociálních sítí. To vše při výdrži, která by měla vydržet 7 dní klasického používání.

Náramek je vcelku stylový, nejde tedy jen o kousek plastu, ale o vskutku stylově vypadající kus hardwaru. Na CESu byly k vydění dva typy pásků. Více sportovně zaměřený, pryžový a mnohem stylovější, kožený pásek. Úspěšnější zřejmě bude varianta s pryžovým páskem, jelikož náramek splňuje normu IP67, což z něj činí voděodolný náramek. Displej je vcelku malý, konkrétně 1, 43 palců, takže co se ovládání týče, provádí se pomocí tlačítek na boku těla náramku.

Co říci závěrem? Pro ty z vás, kteří logicky uvažují nad koupí, mám špatnou zprávu. Náramek se u nás, zatím, neprodává. Na to, že byl fyzicky představen na CESu v Las Vegas, který se konal někdy na začátku roku, a náramek stále není na trhu. Bohužel není ani na americkém trhu. Náramek zkrátka není k sehnání a zbývá nám jen čekat, jak se situace vyvine.

Lenovo-Vibe-Band-VB10

Dnes nejčtenější

.