Zavřít reklamu

fa7c86346cc99a3e84021914c229d2c5--mmf250x250Velká část nositelné elektroniky na trhu má jeden velký nedostatek – výdrž na baterii. K tomu se obvykle připočítává i nadsazená cena a rázem se naskýtá důvod, proč většina nových uživatelů řekne nositelné elektronice rezolutní ne. V současnosti již existuje několik výrobců, kteří se snaží tenhle nepěkný stereotyp zlomit. Například třeba Pebble Time nebo Alcatel s jejich Onetouch Watch. Další firmou, která na trh přináší hodinky s velkou výdrží a za velmi přijatelnou cenu je GoClever s jejich Chronos Eco.

I když jsou hodinky z plastových materiálů, působí vcelku elegantně a hodí se pro dámy i pro pány. Co možná eleganci ubírá na úrovni je jediná varianta pásku, a to sice gumový. Od Apple Watch víme, že pokud se gumový pásek neodbyde, může být i pohodlný. Displej obsahuje monochromatický LCD zobrazovač, což tedy značně spoří baterii, ale nebude z něj takový požitek, jako třeba při sledování displeje Apple Watch. Zajímavostí je, že hodinky se ovládají podobně jako Pebble Time, tedy tlačítky na boku. GoClever Chronos Eco klasicky komunikují s telefonem skrz aplikaci od GoClever. Umí měřit kvalitu spánku pomocí integrovaného akcelerometru, zapomenout nesmíme ani na tradiční funkce chytrých hodinek, ke kterým patří krokoměr nebo počítadlo spálených kalorií. Samozřejmostí je i upozornění na přijaté notifikace příchozího hovoru, SMS zprávy, E-mail, Facebook, Twitter nebo WhatsApp.

goclever-chronos-eco-5

Nic z toho co jsem zmínil výše není hlavní předností hodinek GoClever Chronos Eco. Je jí především výdrž a cena. K výdrži, výrobci ji garantují na 3 týdny, ale věříme, že pokud budeme mít hodinky připojené permanentně s telefonem, pokud budou neustále sbírat informace z krokoměru, tak se výdrž klidně o týden sníží, ale my to chápeme a stejně musíme zaplesat. Přeci jen, vměstnat do těla podobně subtilního, jako mají některé Android Wear hodinky, baterii o kapacitě 110 mAh, a odladit vše ostatní tak, aby výdrž měla takové hodnoty, které ji staví do čela žebříčků, je velice chválihodné. Cena 1 300 Korun, je rovněž velice příznivý aspekt produktu. Polský GoClever není nijak prémiová značka, tedy alespoň, co se týče nositelné lektroniky, ale své zájemce si jistě najde. Pokud začínáte s wearebles a nechcete ze začátku utrácet moc peněz a disponujete-li iOS nebo Android, stojí tady před vámi jasná volba.

goclever-chronos-eco-4-650x487

t-74

Dnes nejčtenější

.