Zavřít reklamu

Apple-Secure
Bývalého pracovníka NSA a CIA Edwarda Snowdena zná v dnešní době téměř každý. V minulosti se proslavil zveřejněním informací ohledně sledování všech komunikačních prostředků Národní agenturou pro bezpečnost, za což měl být okamžitě uvězněn a odsouzen, ale Snowden se ukryl v Rusku, odkud šířil informace na dálku a prozatím na něho americké úřady nemohou. Nyní však Snowden zareagoval na nedávný výstup Tima Cooka ohledně bezpečnosti a sdílení soukromých informací.

Edward Snowden se zmínil, že CEO Applu Tim Cook pravděpodobně doopravdy dodržuje své slivy o soukromí uživatelů a snaží se všemožně zabránit sdílet tyto informace s úřady, které je po Applu vyžadují. Cook se totiž nedávno zmínil, že Apple nikdy neotevře své systémy za účelem sledování uživatelů a že budou chránit své zákazníky, jak nejlépe dovedou.

„Myslím, že v současné situaci nezáleží na tom, jestli je Tim Cook upřímný nebo ne“ odpověděl Snowden na dotaz ohledně toho, co si osobně myslí o Cookově projevu. „Duležité je, že Cook očividně dostal obchodní nabídku, ale nepřijal ji“ řekl Snowden a ještě dodal, že mnohem větší následky by mělo zjištění, že Cook náhle obrátil politiku a otevřel by dveře americkým úřadům do svých systémů. Zákazníci Applu jsou totiž už zvyklí na bezpečnost u Apple produktů a kdyby Apple tento pocit narušil, okamžitě by to pro něj znamenalo velkou ránu.

13281-7922-edward-snowden-privacy-l

Electronic Frontier Foundation (EEF) dnes zveřejnila žebříček technologických firem o tom, jak zacházejí s uživatelských daty svých zákazníků. Apple si letos vysloužil pět hvězdiček, tedy maximálně počet, který mu organizace mohla udělit. Stejný počet získal například i populární Dropbox. Naproti tomu Google získal pouze tři hvězdičky z pěti, ale už je celkem známé, jak Google zachází s daty svých uživatelů a že Android není zrovna nejbezpečnější platforma.

Apple získal plný počet už i minulý rok, avšak před třemi lety získal pouze jednu jedinou hvězdičku. Je tedy zřejmé, že od té doby se Apple na bezpečnost zaměřil a snaží ochránit data svých uživatelů jak nejlépe to jen jde. Naproti tomu operátoři AT & T a Verzion si letos vysloužili jen jednu hvězdičku, ale myslím, že pokud by se testu podrobili čeští a slovenští operátoři, tak by nedopadli o nic lépe.

Snímek obrazovky 2015-06-19 v 16.00.06

*zdroj: 9to5Mac, AppleInsider

 

Dnes nejčtenější

.