Zavřít reklamu

Range Rover iphone controlCílem většiny modelářů je, aby jejich model kopíroval co nejvěrněji vzhled skutečných vozů, ovšem novinku od Range Roveru trumfnou modeláři jen těžko. Range Rover totiž představil prototyp dálkového ovladače pro iPhone, který nese název Control Cars a umožní dálkově ovládat vůz. Ve videu níže máte možnost vidět Range Rover Sport, který je dálkově ovládán přes smartphone a tentokrát se nebavíme o tom co umí tesla, tedy otevřít dveře, zapnout světla a zatroubit. Bavíme se o skutečném plnohodnotném ovládání.

Vůz můžete kompletně řídit, jezdit s ním a provádět vše co byste mohli kdybyste ve svém vozu přímo seděli a drželi volant. Jediné omezení je rychlost vozidla, která je omezena na 6,4 Km/h a od vozu se nesmíte vzdálit více než tři metry. To je však dáno zřejmě tím, že je prototyp ovládán přes Bluetooth a nikoli přes Wi-Fi, což však může Range Rover kdykoli změnit a vzdálenost tak násobit. Range Rover by v tomto systému také rád viděl hlasové příkazy.

V současné době se však skutečně díváte jen na prototyp a u místního dealera Range Roveru ji nehledejte. Range Rover zkrátka jen ukázal novou technologii, novou možnost a možná také budoucnost.

range-rover-sport-remote-control
land-rover-range-rover-sport-prototype-with-remote-control-function_100514531_l

*Zdroj: techcrunch.com

Dnes nejčtenější

.