Zavřít reklamu

Apple Watch - iconOd té doby, co Apple představil a mezi vývojáře vypustil minulé pondělí watchOS 2 pro své jablečné hodinky, se několik vývojářů snažilo nový systém prolomit a využit jeho větší otevřenosti. To se v mnoha případech povedlo a dokonce se podle posledních zpráv pracuje na jailbreaku pro Apple Watch. Hackeři využili UIKitu a SpriteKitu, které nejsou běžně dostupné vývojářům pro vývíjení Apple Watch aplikací.

Právě jednou z největších novinek watchOS 2 je umožnění vývojářům vyvíjet vlastní nativní aplikace pro Apple Watch. Ve výsledku to znamená, že aplikace neběží na připojeném iPhonu, ale přímo na Apple Watch, což doposud mohly jen aplikace vytvořené přímo společností Apple. Jenže vytváření nativních aplikací vývojáři je do značné míry omezeno, protože jim Apple neposkytuje všechny nástroje v dostupném WatchKitu.

Právě z toho důvodu se vývojáři snaží watchOS 2 prolomit za účelem získat větší moc nad systémem a nahrát do hodinek téměř jakoukoliv aplikaci. Vývojář Hamza Sood se proto týden pokoušel prolomit watchOS 2, což se mu nakonec podařilo a byl schopný do hodinek nahrát nativní aplikaci Flappy Bird, která je upraveným originálem té pro iPhone. Vývojář dokonce přidal i ovládání pomocí digitální korunky.

watchOS 2 vyjde oficiálně na podzim tohoto roku po boku iOS 9 a nových iPhonů 6s a 6s Plus. watchOS 2 umožní vývojářům vytvářet nativní aplikace pro Apple Watch a dokonce získají možnost navrhnout svou aplikaci tak, aby využívatala korunku, mikrofon, snímače včetně akcelerometru nebo tepové frekvence, což povede k větším možnostem a propracovanějším aplikacím, než se kterými jsme se mohli setkat doposud.

*zdroj: Macrumors

 

Dnes nejčtenější

.