Zavřít reklamu

E3 2015Smartfóny sa stali neoddeliteľnou súčasťou každodenného života a to malo pochopiteľne aj vplyv na vydavateľov hier. Napríklad EA počas svojej včerajšej E3 konferencie nezabudla spomenúť, že mobilné hry sa stávajú dôležitou súčasťou herného biznisu a vďaka zariadeniam ako Apple Watch, môžu mať tieto hry ešte väčšiu funkcionalitu. Spoločnosť tým narážala najmä na companion aplikáciu pre FIFA 15 Ultimate Team, vďaka ktorej môžete rýchlo sledovať štatistiky svojich hráčov a prípadne nakupovať ďalších. Súčasne po predstaveniach veľkých titulov predstavili aj novú mobilnú hru Minions Paradise, ktorá sa pridáva k hrám ako sú Simpsons: Tapped Out.

Kto pozná rozprávku Ja, Zloduch, potom už vie, že mimoňi sú žlté tvory pripomínajúce žlté fazule. A vy sa budete starať o to, aby mali raj na ostrove, takže budete plniť questy a stavať rôzne veci ako napríklad bary alebo hračky. Podobne ako ďalšie moderné mobilné hry od EA, aj táto beží na free-2-play modeli. Hra má vyjsť na jeseň. Vtedy tiež vyjde ďalšia novinka, Star Wars: Galaxy of Heroes. Nanešťastie, tu sme sa dozvedeli len že hra ponúkne známe postavy z Hviezdnych vojen, ukážka nebola ukázaná.

Spoločnosť ďalej ukázala svetu novú hru EA Sports FIFA pre mobily, ktorá sa vydá úplne novou cestou než doteraz. Narozdiel od predošlých dielov, EA sa rozhodla, že na mobiloch už nebude vydávať každý rok nový diel, ale jednoducho každoročne doplní hru o nový obsah a možno aj o grafiku. Neprekvapuje nás to, vzhľadom k tomu že v súčasnosti nemajú mobily taký hardvér, aby nás vývojári ohúrili napríklad špičkovou fyzikou alebo detailne vymodelovanými vlasami Lionela Messiho. Ale môžeme očakávať maximálne vyťaženie mobilného hardvéru a kvalitu konzol. Nepovedali však, ktorých. Tí, ktorí namiesto tradičného futbalu preferujú americký futbal, dostanú update Madden NFL Mobile. Update vychádza 19. augusta, v čase odštartovania sezóny.

FIFA 15
FIFA 15
FIFA 15

Svoje prírastky do sveta mobilných hier oznámila aj Betheda. No kým EA oznámila plejádu hier, Beth sa uspokojila s dvojicou titulov. Prvý sa dočkal veľkej publicity už včera, keďže po boku Fallout 4 bola oznámená a vydaná mobilná hra Fallout: Shelter. Tá sa vyznačuje kreslenou grafikou podobnou tej na oficiálnych artworkoch pre sériu Fallout. Hra svojimi prvkami nápadne pripomína mix Falloutu a SimCity, keďže sa tu musíte starať o spokojnosť ľudí vo vašom vaulte, chrániť ich a samozrejme, môžete tu budovať a vylepšovať svoj vault. Keď však preferujete severský svet, potom vás môže zaujať Elder Scrolls Legends. Jedná sa o kartovú hru, ktorá vyjde neskôr tento rok.

Medzi ďalšie oznámenia patrí vydanie mobilnej verzie Payday. Obľúbená hra, ktorá bola podľa mnohých hlavnou inšpiráciou pre tvorcov Battlefield Hardline, sa dočká verzie pre iPhone a Android, nanešťastie ale nie je známe, čo budeme v hre robiť. Doteraz sme sa dozvedeli len, že ju vyvíja štúdiu Cmune, ktoré stojí aj za titulmi UberStrike a Bullet Rush. Napokon, oznámenia na E3 konferencii zakončilo štúdio Telltale s oznámením spin-offu The Walking Dead: Michonne. Opäť sa jedná o epizodickú hru, no pretože sa jedná len o spin-off s Michonne v hlavnej úlohe, dočkáme sa tu troch epizód namiesto tradičných 5. Príbehovo ale zapadá do sveta Walking Dead, pretože sa odohráva medzi 126. a 139. dielom komiksu. Vyžaduje, aby ste mali na telefóne nainštalovanú The Walking Dead: Season Two.

The Walking Dead Michonne
E3

Dnes nejčtenější

.