Zavřít reklamu

Apple MusicApple na WWDC představil svou „one more thing“ v podobě nové streamovací hudební služby Apple Music. Ta přijde na konci tohoto měsíce do více než stovky zemí, a to včetně České Republiky a Slovenska. Jedni službu kritizují za čistou kopii konkurence, jiní v ní vidí nový fenomén, který za krátký čas ovládne trh a převálcuje ostatní. To se všechno uvidí, každopádně už teď má Apple Music oproti konkurenci jednu ohromně silnou výhodu.

Je fajn mít globální online rádio Beats 1 se světovými DJs. Uživatel nejspíš i ocení sociální stránku Apple Music, kam umělci mohou nahrávat různé fotografie a komunikovat tak s fanoušky. Samozřejmě záleží i na designu aplikace, na počtu všech písniček nebo na kvalitě, ve které se budou skladby přehrávat. Ta největší výhoda ale spočívá v něčem jiném, a to v Siri. Komunikace a provázanost této digitální asistentky s Apple Music bude podle mého názoru klíčovým faktorem, který je natolik silný, že bude schopen přilákat spoustu uživatelů k používání streamovací služby od Tima Cooka a spol.

Tento článek píšu jako někdo, kdo už přes rok používá Spotify ke každodennímu poslechu. Tuto službu jsem si neskutečně oblíbil, ze všech aplikací jak na iOS, tak i na svém Macu, ji používám s přehledem nejvíce. Aplikace od Spotify nabízí parádní design, propracovaný systém, rozsáhlý seznam skladeb a jednoduše velice pohodlnou uživatelskou zkušenost. To všechno za 5 dolarů měsíčně, jelikož   využívám studentskou slevu. Nebyl by tedy důvod přestupovat k Applu, se Spotify jsem spokojený. Přece jen je tu ale jedna funkce, která by mě na změnu zlákala.

Tou je právě Siri. Ani nedokážu vysvětlit kolikrát jsem si přál, abych svému telefonu mohl říct: „Play music from Muse,“ nebo „Play music from my playlist called ‚hard rock‘.“ Se Spotify tuto akci ale vykonat samozřejmě nemůžete. Místo toho musíte vytáhnout zařízení z kapsy, odemknout ho, spustit aplikaci, počkat než se vše nahraje, vyhledat playlist, poté ho nechat přehrát a následně zandat telefon zpět do kapsy. Tento proces musím opakovat několikrát denně, což je celkem otrava (klasický problém prvního světa…).  Často jsem tak přemýšlel, jak by bylo jednoduché, kdyby se ke Spotify dala využít Siri.

Toho se jen tak nedočkáme, místo toho je tu ale Apple Music. Tato služba veškerou komunikaci se Siri umožňuje, a to velice efektivně, rychle a jednoduše. Spojení Siri a Apple Music Apple na WWDC slušně propagoval, protože jde o skvělou funkci, která opravdu dokáže usnadnit život. Právě proto dám Apple Music šanci. Pokud se vše osvědčí, tak nebudu váhat a klidně zaplatím víc. Provázanost mezi Apple Music a digitální asistetnkou podle mě představuje tu největší výhodu a hlavně funkci, kterou uživatelé opravdu ocení a budou ji každodenně využívat.

Apple-Music-iOS-9-2

Dnes nejčtenější

.