Zavřít reklamu

Nikon AppleUž niekoľko rokov sa stretávame so správami, že iPhone je najobľúbenejším fotoaparátom na sieti Flickr a zdá sa, že tento trend len tak rýchlo neupadne. Práve naopak, Apple by mal posunúť hranicu mobilnej fotografie ešte ďalej, a keď už konkurencia dobehla (a predbehla) iPhone 6, nastal čas na zmenu. Podľa najnovších špekulácií majú Apple a Nikon spoločne vyvíjať novú aplikáciu pre iOS.

O pripravovanej aplikácii nie je veľa známeho, no aplikácia by mala byť úzko spojená s Point and Shoot fotoaparátmi, pričom aplikácia umožní užívateľom nakupovať nové funkcie, pravdepodobne filtre, ktoré sa následne bezdrôtovo prenesú do fotoaparátu Nikon cez WiFi. Bohužiaľ dnes nie je známych veľa detailov, ale ak by sa správa skutočne potvrdila, môže to znamenať, že v budúcnosti by sme si priamo v obchodoch Apple Store mohli zakúpiť vybrané fotoaparáty Nikon s WiFi a spomínanou aplikáciou od Applu. Nateraz ale nie je známe, či pôjde o línie Nikon DSLR alebo Nikon Coolpix. Funkcia bude pridaná aj do súčasných fotoaparátov a to prostredníctvom firmware updatu.

Spoločnosť by tak zároveň mohla začať nepriamo konkurovať Samsungu, ktorý je tiež výrobcom fotoaparátov. Okrem fotoaparátov však vyrába aj hybridy fotoaparátov s telefónmi, čoho výsledkom je napríklad minuloročný Galaxy K zoom, s ktorým sa dali vytvoriť naozaj zaujímavé fotografie, vďaka schopnostiam ako je makro alebo optický zoom. Ak by však Apple a Nikon uzavreli partnerstvo, namiesto hybridného zariadenia by sme čakali, že budúce modely iPhone budú obsahovať hardvér od Nikonu, prípadne vznikne oficiálne príslušenstvo Nikon/Apple pre iPhone. Každopádne, bude určite zaujímavé sledovať situáciu.

Nikon D3100

*Zdroj: Nikon Rumors

Dnes nejčtenější

.