Zavřít reklamu

Apple Music ikonaApple včera na WWDC představil novou, ale očekávanou službu Apple Music. Ta má sloužit v podstatě k tomu samému, jako konkurenční Spotify a podobné služby, tedy k objevování a poslechu hudby online. Apple Music bude stát $9,99 měsíčně, ale narozdíl od levnějších služeb by měla nabídnout lepší kvalitu zvuku.  Jaký rozdíl zaznamenáme ve výsledku se musíme nechat překvapit až se samotným vypuštěním Apple Music.

Mnoho uživatelů, včetně vás, našich čtenářů, zajímalo, zda Apple Music nabídne také poslech offline. Zejména v našich končinách totiž kolikrát není kvalitní připojení a neustálý poslech hudby by se také podepsal na vyčerpání měsíčního balíčku dat. Apple během WWDC informace ohledně offline poslechu neposkytl, ale během následných rozhovů s novináři z Re/code kalifornská společnost potvrdila, že sklady a alba si skutečně budou moci všichni předplatitelé stáhnout do svých zařízení a poslouchat je bez nutnosti připojení k internetu.

Kromě samotných skladeb si bude možné offline uložit také videa. Z uloženého obsahu si pak samozřejmě lze vytvořit playlisty a pracovat s multimédii, jako by byly nahrané přímo z iTunes. Apple uvedl, že ukládání hudby a videí je pouhý začátek a možnosti Apple Music chce do značné míry rozšířit. Můžeme se tedy pravděpodobně těšit na velmi zajímavý boj se Spotify a ostatními.

Offline poslech hudby z Apple Music je uveden dokonce i na oficiálních stránkách Applu, kde naleznete i další informace o službě. Zajímavá je například funkce, která umožní připojit si obsah v podobě skladeb a alb z knihovny někoho jiného.

Apple Music bude dostupná pro veřejnost už 30 června jako součást iOS 8.4. Měsíční polatek pro jednoho uživatele bude činit zmíněných $9,99. Výhodněji však vychází balíček za $14,99, který je až pro členů, samozřejmě jen v případě, že se máte s kým podělit.


Apple-Music-iOS-9-2

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.