Zavřít reklamu

Apple Watch Space Gray - iconApple Watch používají jak Wi-Fi, tak Bluetooth ke komunikaci se spárovaným iPhone. Výchozím spojením je samozřejmě přes Bluetooth, protože je úspornější, a tak se šetří nejenom baterii na Apple Watch, ale i na spárovaném iPhonu. Pokud však není iPhone v Bluetooth dosahu, pak se Apple Watch přepnou na komunkaci přes Wi-Fi, pokud je samozřejmě k dispozici.

I tak mají jablečné hodinky při komunkaci přes Wi-Fi omezené možnosti. Musí být totiž připojené na pouze přes standart 802.11b/g/n a pouze na 2,4 GHz. Rychlejší 802.11ac a 5GHz nepodporují. Dokonce se Apple Watch nepřipojí k veřejným sítím, které vyžadují přihlašovací údaje nebo jiná omezení. Je to z toho důvodu, že v Apple Watch nelze nakonfigurovat nové sítě Wi-Fi, a tak se mohou připojit jen k sítím, ke kterým jste se už připojili se spárovaným iPhonem.

  • Pokud váš spárovaný iPhone není v dosahu a ani nejsou Apple Watch a iPhone připojené na stejnou Wi-Fi, pak s hodinkami můžete stále dělat následující:
  • Přehrát hudbu ze synchronizovaného playlistu. Stačí si přidat hudbu přes Apple Watch aplikaci a poté můžete přehrávat hudbu i bez iPhonu. K dispozici máte až 2GB místa pro hudbu.
  • Můžete používat hodiny, budík, stopky a minutku.
  • Sledovat sledovat, přesouvat a vykonávat akce v aplikaci Activity. Všechny změněné informace se opět synchronizují s iPhone, až bude opět v dosahu.
  • Sledovat veškeré informace v aplikaci Workout
  • Zobrazit fotografie ze synchronizovaného fotoalba, které jste si přidali prostřednictvím Apple Watch aplikace na svém iPhonu do Apple Watch.
  • Používat Apple Pay. Stačí dvakrát kliknout na postranní tlačítko pod korunkou, vybrat kartu, přiložit hodinky k terminálu a zaplatit i bez iPhonu.
Apple-Watch-Out-of-Bluethooth-Range-800x282

Pak je možnost, že váš iPhone sice nebude v dosahu Bluetooth, ale bude stále na stejné Wi-Fi síti. Například taková situace může nastat v momentě, kdy si necháte iPhone položený v dolním patře vašeho domu, ale hodinky budete mít stále na zápěstí a půjdete do horního patra. Na Wi-Fi budou stále připojené obě zařízení, ale Bluetooth už nebude stačit. V takovém případě jste trochu omezeni. Co vše můžete dělat naleznete v článku, který jsme psali už před několika týdny.

Samozřejmě, že se může také stát, že nevíte, kde jste si iPhone odložili a nemůžete ho najít. V takovém případě nabízejí Apple Watch jednoduchou funkci, pomocí které si iPhone „prozvoníte.“ Stačí na Apple Watch přejet nahoru od ciferníku a zvolit pro přehrání zvuku na iPhonu, který se rozezní i v momentě, kdy máte iPhone přepnutý do tichého režimu. Pro přehrání zvuku na iPhonu ale musíte být připojení na stejnou Wi-Fi nebo pomocí Bluetooth, jinak funkce nebude fungovat.

Apple-Watch-Ping-1-250x276

Apple Watch

*zdroj: MacRumors

 

Dnes nejčtenější

.