Zavřít reklamu

HomeKitServer 9to5mac získal od svojich zdrojov dôveryhodné informácie ohľadom HomeKit produktov, čiže inteligentnej elektroniky, ktorú bude možné spojiť s iPhonom a ovládať ju pomocou Siri, prípadne pomocou patričnej aplikácie. Ako vyhlásili zdroje, elektronika sa objaví na trhu už budúci týždeň, čiže len krátko pred tohtoročnou WWDC. Zároveň to znamená, že sa inteligentná elektronika dostáva do predaja takmer rok po minuloročnej konferencii, kde bolo predstavené rozhranie HomeKit po boku nového programovacieho jazyka Swift a rozhrania HealthKit.

Samotné rozhranie bolo do dnešného dňa prezentované niekoľkokrát. V prvom rade to bolo na vývojárskej konferencii Applu v minulom roku. Následne Apple v novembri/listopadu začal prijímať plány na produkty od výrobcov a viacero z nich sa nakoniec objavilo na tohtoročnom veľtrhu CES 2015, kde sme mohli v praxi vidieť, ako funguje ovládanie inteligentnej domácnosti pomocou Siri. Po roku od oznámenia sa nakoniec elektronika dostane do predaja a o debut novej platformy sa postará 5 spoločností, ktorých mená sa dočkáme na začiatku budúceho týždňa. Je tiež celkom pravdepodobné, že medzi nimi nájdeme aj Belkin, ktorý patril medzi prvých výrobcov HomeKit elektroniky.

Je pravdepodobné, že zahájenie predaja oznámi samotný Apple formou tlačovej správy, ale tiež to oznámia aj jednotliví výrobcovia. Predstavenie krátko pred WWDC môže úzko súvisieť s tým, čo Apple plánuje odprezentovať. V prvom rade by mal predstaviť iOS 9 s novou aplikáciou Home, ktorá slúži ako centrum pre konfigurovanie a ovládanie svojej HomeKit elektroniky. Ako centrálny hub by mala fungovať pre zmenu nová Apple TV, ktorá má byť na konferencii predstavená tiež a bude predstavovať najväčšiu zmenu od uvedenia druhej generácie v roku 2010. Je preto možné, že Apple bude chcieť odprezentovať elektroniku aj tu.

homekit

Dnes nejčtenější

.