Zavřít reklamu

dock_iconVzpomínáte, když jste si koupili Mac a poprvé ho rozbalili? Ta krásná krabice, kterou Apple umí, rozbalování byla jedna báseň. Poté jste jej zapli, ozval se dunivý tón singnalizující zapínání počítače a nabíhání samotného OS X. Už jen pár základních nastavení a jste v krásném systému od Applu. A právě to je ten moment, kdy jste viděli na spodní straně displeje Dock ve výchozím stavu. Během používání jste jej zajisté kolikrát upravili a přidali nějakou ikonu. Chtěli byste mít Dock opět ve výchozím stavu, v jakém se nacházel, když jste poprvé spustili OS X? Tak si pojďme ukázat, jak na to.

Výchozí stav Docku nabízí aplikace jako Launchpad, Safari, iTunes, Kalenádř, Kontakty, Pages, Keynote, Numbers, Photos, iMovie, Mail, Zprávy, a případně další předinstalované. Samozřejmě, že se seznam aplikací liší v závislosti na verzi systému, ale níže uvedený návod funguje všude.

1. Spusťte si Terminal v Launchpad –> Jiné nebo přes Spotlight (CMD + mezerník)
2. Zkopírujte níže uvedený příkaz a vložte jej do okna Terminálu
3. Stiskněte enter a tím příkaz potvrďte

defaults delete com.apple.dock; killall Dock

Vzápětí dock zmizí, tak se nelekejte, po chvíli se opět sám objeví. Znamená to, že se restartoval, aby se změny provedly. Nyní můžete vidět Dock ve výchozím stavu s výchozími ikonami a můžete si ho, nebo nemusíte, znovu přízpůsobit podle svého, ale tentokrát třeba o něco méně.

default-os-x-dock

*zdroj: osxdaily

Dnes nejčtenější

.