Zavřít reklamu

Apple Watch Sport BandNiektorí analytici sú v prípade Apple Watch aj naďalej skeptickí. Analytikov v súčasnosti trápi najmä skutočnosť, že narozdiel od iných produktov spoločnosti Apple, tomuto produktu chýba X faktor, kvôli ktorému by ho chceli okamžite všetci majitelia iPhonu. Analytici majú však v tomto ohľade pravdu, narozdiel od iPhonu a iPadu, ktoré nám ukázal Steve Jobs, v prípade Apple Watch nám spoločnosť skutočne nevedela dať dôvod, prečo by sme zaňho chceli zaplatiť stovky dolárov, respektíve eur.

„Obávame sa hlavne preto, lebo naše deti vôbec nekňučia, aby mali Apple Watch,“ uviedli analytici Steven Milunovich a Peter Christiansen v správe spoločnosti UBS. Podľa dvojice analytikov je teda dopyt po hodinkách veľmi otázny, keďže hodinky sú síce pekné a majú zopár výhod nad konkurenciou, ale nejedná sa o must-have produkt ako je iPhone. Ľudia jednoducho musia mať vždy najnovší iPhone a keď vyjde nový iPad, nájde sa množstvo ľudí, ktorí ho chcú mať okamžite – ale v prípade Apple Watch je počet takýchto užívateľov oveľa menší. Analytici nevylučujú, že záujem o hodinky v budúcnosti narastie, ale momentálne Apple Watch nie sú potrebným produktom a skôr sa jedná o vymoženosť, ktorá nám dáva o niečo väčšie pohodlie pri práci s upozorneniami.

UBS však verí, že najväčší potenciál Apple Watch sa ukáže v čase, kedy sa stane Internet of Things populárny. HomeKit zariadenia a inteligentná elektronika, ktorú by sme mohli ovládať s pomocou Siri na hodinkách, by mohla byť konečne dôvod, prečo by sme chceli používať Apple Watch. Mohli by ste pomocou nich ovládať žiarovky, termostaty a ďalšie produkty. Na tomto koncepte však už pracuje Samsung so svojimi produktami a napríklad hodinky Gear by mali v budúcnosti vedieť komunikovať s domácnosťou aj bez vášho zásahu. To znamená, že ak by ste práve odchádzali z domu s hodinkami na ruke a vzdialili ste sa na 100 metrov, hodinky by automaticky vyslali signál, že sa má zmeniť nastavenie vášho termostatu. Navyše by ste si mohli vziať len samotné hodinky, Samsung Gear totiž disponujú slotom pre SIM kartu a môžete ich používať bez nutnosti mať pri sebe telefón.

Apple Watch - icon

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.