Zavřít reklamu

Apple Watch - iconVelmi známý výrobce hodinek Swatch se teprve chystá vydat hodinky, které by měly konkurovat Apple Watch. Nejprve totiž společnost odmítala jakékoliv zasahování do světa chytrých hodinek a chtěla se držet své tradice. Po čase však pochopila, že chytré hodinky budou pravděpodobně diktovat trh hodinek, ale samozřejmě po boku těch klasických. Reuters ale nyní přišlel ze zajímavou zprávou, že Swatch pracuje na jedné klíčové oblasti, která hodinky, jako jsou Apple Watch, trápí snad ze všeho nejvíce.

Největším problémem dnešních chytrých hodinek, obvzláště Apple Watch, je výdrž baterie na jedno nabití. Je nám již známo, že Apple Watch vydrží přibližně den a někdy ani ten ne, a tak je nutné dávat hodinky na nabíječku opravdu často. Verze 42mm Apple Watch sice vydrží klidně 18 hodin, ale mnozí by si představovali u hodinek mnohem delší výdrž baterie na jedno nabití a je to zcela pochopitelné.

Swatch si je tohoto problému vědom a nechce, aby jejich budoucí chytré hodinky trpěly stejným problémem. Proto na týdenním Handelszeitung společnost oznámila, že pracuje na revoluční technologii baterií, která bude ideální pro chytré hodinky. Bude totiž malá, ale vydrží na jedno nabití o mnoho déle, než současné baterie v chytrých hodinkách. Po boku zmíněné malé baterie však Swatch pracuje ještě na velkých bateriích s extrémě dlouhou výdrží, které bude určené pro automobily. CEO Swatch, Nick Hayek, se zmínil, že s partnery pracují na baterii, která vydrží dlouhých a momentálně neuvěřitelných šest měsíců. Hayek se ještě zmínil, že chtějí dosáhnout toho, aby baterie zamířila na trh už příští rok.

apple watch

*zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.