Zavřít reklamu

iPad-Pro-MacOtakaraiPad Pro patrí medzi najočakávanejšie zariadenia tohto roka a zdá sa, že teraz sa nám dostávajú do rúk ďalšie informácie o ňom. Spoločnosť Apple mala požiadať svojich dodávateľov o vzorky nového nanodrôtového materiálu, vďaka ktorému bude možné vyrobiť ešte tenšie dotykové panely pre obrí tablet. Tieto panely sú vyrobené zo strieborných drôtov, ktoré majú hrúbku len 1 nm a oproti momentálne používaným panelom z indium-tín-oxidu sú výnimočne čisté a vďaka svojej vodivosti výrobcovia nemusia do displejov inštalovať dodatočné senzory na určenie miesta, kam užívateľ položil prst.

Ako bonus sú potom tieto panely ohybné a potenciálne môžu byť aplikované na také dotykové plochy, ktoré môžu byť zrolované alebo poskladané. Práve túto schopnosť by chcel Samsung použiť u niektorého zo svojich budúcich experimentálnych modelov, pričom sa vraví, že prvý skladací mobil, ktorý si budete môcť kedykoľvek premeniť na tablet, má byť predstavený už budúci rok. Špekulácie o tom istom sa začali neskôr objavovať aj v súvislosti s budúcnosťou iPadu mini a iPhonu 6 Plus, pričom sa vravelo, že tieto dve zariadenia by mohli byť spojené do jedného, ktorého tvar a využitie by ste si kedykoľvek zmenili podľa potreby. V súvislosti s ohybným materiálom sa tiež naskytá možnosť, že Apple by ju zakomponoval do iPadu ako Force Touch, ktorý by fungoval na rovnakom princípe ako ten na Apple Watch, teda že displej sa ohne na mieste, kde sa ho dotknete a vyvolá sa tak nejaká špeciálna akcia.

Vzorky dotykových panelov mali vyrobiť hneď traja kľúčoví dodávatelia – LG Display, Japan Display a nakoniec najväčší výrobca displejov na svete, Samsung Display. Okrem toho zdroj informácií vyhlásil, že iPad Pro by sme nakoniec nemali čakať tento rok, ale až budúci rok. Na druhú stranu, čas predstavenia nových produktov bol vždy najdiskutabilnejšou vlastnosťou u všetkých špekulácií, či už to boli Apple Watch, o ktorých sa špekulovalo od roku 2011, alebo ešte stále tu máme špekulácie o novej Apple TV, ktorá by mala byť jednoznačne predstavená už tento rok. Nový iPad Pro by mal podľa špekulácií disponovať tiež NFC technológiou kvôli tomu, že by mal fungovať ako platobný terminál pre Apple Pay a tiež sa vraví o tom, že sa bude jednať o prvý tablet Applu s konektorom USB-C, ktorý bude slúžiť na pripájanie klávesníc a iného príslušenstva. Nakoniec najväčšou záhadou ostáva operačný systém, na tak veľkú obrazovku sa mobilný systém jednoducho nehodí.

iPad Air Plus

*Zdroj: AppleInsider

 

Dnes nejčtenější

.