Zavřít reklamu

YouTube - iconGoogle se v poslední době začal více věnovat svému serveru YouTube, kde na začátku tohoto roku přešel na úplně nový systém a k přehrávání videa na YouTube už nepotřebujete Adobe Flash Player, ale stačí vám pouze prohlížeč s podporou HTML 5, jelikož právě na nové HTML Google se svým online přehrávačem videí přešel. Tím to však nekončí. V polovině dubna se objevily zprávy o tom, že Google chystá úplně nový design, ten už je nyní připraven a všichni ho mohou začít testovat, aby se vypiloval k dokonalosti.

Musím přiznat, že YouTube získá opravdu skvělý design, který se mi líbí mnohem více, než ten dosavadní. Je přehlednější, transparentní a pro uživatele to nebude velká změna a snadno si na něho zvyknou. Šedá dolní lišta zmizí a namísto ní jsou ovládací prvky zobrazené přímo na videu, tudíž vlastně vidíte i to, co se děje pod lištou. Příjemnou změnou je také to, že pokud posunete kurzor myší mimo video, tak lišta a s ní i ovládací prvky okamžitě zmizí, což bylo doposud možné pouze v zobrazení na celou obrazovku, a to se lišta ztratila až po několika sekundách. Kosmetickou změnou prošly samozřejmě i ovládací prvky v nastavení videa, kde nyní tak trochu připomínají přepínače z iOS.

Pokud si chcete nový přehrávač vyzkoušet už nyní, pak klikněte na odkaz uvedený níže, kde úplně na konci stránky klikněte na tlačítko „Get the player.“ Pokud budete chtít přejít zpět na starý přehrávač, tak opět zavítejte na uvedenou stránku a na tom samém místě naleznete tlačítko“Restore original player.“

youtube-new-player-ui-3
youtube-new-player-ui-1

youtube-new-player-2*zdroj: googlesystem.blogspot.ro

Dnes nejčtenější

.