Zavřít reklamu

iPhone 6 vs Galaxy S6
Nejlépe vybaveným telefon na trhu je v součastnosti Samsung Galaxy S6. Nabízí 8-jádrový procesor o taktu 2,1 GHz a neuvěřitelných 3GB RAM. Díky těmto parametrům a také díky částečně dobře odladěnému systému Android dokázal Galaxy S6 porazit všechny ostatní vlajkové s Androidem. Co se však stane, když na scénu proti Galaxy S6 nastoupí již půl roku starý iPhone 6 s 2-jádrovým procesorem Apple A8 o taktu 1,4 GHz a s pohým 1GB RAM? O to se pokusili v GameBench, kde tyto dva rivaly a další špičkové lodě s Androidem postavily proti sobě v herním testu. Výsledek vás ohromí a utvrdí vás v tom, že vysoká čísla v oblasti parametrů vůbec nic neznamenají.

V GameBench testovali již zmíněný iPhone 6 a Galaxy S6, dále pak nejnovější HTC One M9 a Nexus 6 od Googlu. Ve všech případech se jedná o špičkové smartphony a v případě Galaxy S6, One M9 i Nexusu S6 nabízejí nejlepší parametry, které telefony dnes vůbec mají. Každý by si mohl myslet, že iPhone 6 se svými parametry nemá proti těmto i s 8-jádrovým procesorem s vyšší frekvencí a trojnásobnou RAM  vůbec šanci. Opak je však pravdou. Nejenom, že se iPhone 6 všem vyrovná, on je dokonce v několika testech s přehledem předežene. Na výsledky z několika her se můžete podívat níže.

Modern Combat 5

iphone-6-vs-galaxy-s6-vs-one-m9-vs-nexus-6-3
Dead Tigger 2

iphone-6-vs-galaxy-s6-vs-one-m9-vs-nexus-6-1

Boom Beach

iphone-6-vs-galaxy-s6-vs-one-m9-vs-nexus-6

Marvel Champions

iphone-6-vs-galaxy-s6-vs-one-m9-vs-nexus-6-2

Celkový výsledek
Níže pak naleznete celkový výsledek a jak můžete sami vidět, tak iPhone 6 zvítězil nejenom v testu výkonu, ale i stability. Výsledek vás může překvapit, ale také nemusí. Apple iPhone 6 má totiž ze všech testovaných nejnižší rozlišení displeje, což samozřejmě hraje důležitou roli v testech. Čím nižší rozlišení displeje, tím je pro procesor a grafiku v procesoru jednodušší obraz zpracovat, a to se podepíše na výkonu. Galaxy S6 má totiž 1 440 × 2 560, zatímco iPhone 6 má 750 × 1 334. Pro Samsung Galaxy S6 je takto vysoké rozlišení už přespříliš, i když by se dalo očekávat, že takto výkonný procesor by měl zpracovat bezproblémově i vysoké rozlišení. Apple tak znovu potvrzuje, že ví, co dělá, zatímco o Samsungu se to stále říci nedá.

iphone-6-vs-galaxy-s6-vs-one-m9-vs-nexus-6-4

*zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.