Zavřít reklamu

Knock Apple WatchVzpomínáte si na populární aplikaci Knock pro iOS? Dokonce i my v redakci jsme ji vyzkoušeli a zrecenzovali. Jedná se o celkem chytrou aplikaci, kde pomocí Bluetooth propojíte váš iPhone a Mac a poté stačí jen na iPhone 2x zaklepat a váš MacBook se odemkne. Vše funguje jednoduše a prostě. Nyní však vývojáři přícházejí s velkým updatem a to v podobě podpory pro Apple Watch. Je tu však jedna změna. Na Apple Watch nebudete klepat, což by ani nedávalo smysl, ale pouze na displeji zvolíte „unlock“ a váš Mac se odemkne.

Samotní vývojáři sdělují, že jakmile viděli Apple Watch, tak věděli, že svoji aplikaci Knock musí pro jablečné hodinky připravit, protože si okamžitě dokázali představit, jak to celé dává smysl a jak bude jedinečné, že si svůj Mac odemknete pomocí Apple Watch. Ovšem pomocí Knock nemusíte Mac pouze odemykat, ale díky nedavnému updatu ho můžete také zamknout. Nová verze kromě podpory pro Apple Watch přinesla i možnost odemknout Mac pouhým dotekem na obrazovku, a tak nemusíte už ani klepat. Ovšem v takovém případě je po vás vyžadováno heslo nebo přiložení prstu k Touch ID.

Podpora pro Apple Watch funguje podobně jako Apple Pay. V podstatě úplně stejně. Musíte totiž mít někde v blízkosti iPhone, který je s Apple Watch propojený. Dále pokud hodinky sundáte, už nemůžete svůj Mac odemknout, aniž byste nebyli vyzváni k zadání hesla nebo k přiložení prstu k Touch ID.

knockforapplewatch

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.