Zavřít reklamu

Apple Watch Edition - iconPřes víkend napsal jeden ze čtenářů MacRumors email samotnému Timu Cookovi, kde se zmiňoval o zahájení předprodeje Apple Watch a především o dostupnosti jablečných hodinek pouze online. Trochu nevěřícně hleděl na email, který mu náhle přistál ve schránce s odpovědí od výkonného týmu Applu. Odpověď byla poměrně pozitivní a přinesla nám zajímavé informace, které dokazují, že by Apple Watch mohly být dostupné dřív, než je předpokládáno a uživatelé by se jich tak mohli dočkat mnohem dříve.

Mnoho zákazníků společnosti Apple si totiž stěžuje na nedostupnost hodinek respektive na jejich prodlouženou dodací lhůtu. Ta okamžitě sklouzla k několika týdnům až měsícům po přibližně šesti hodinách od začátku předprodeje. V USA byla situace ještě lepší, než například v sousedním Německu, kde byly Apple Watch vyprodané snad během hodiny. Mnoho zákazníků nyní čeká na svoje Apple Watch klidně i několik týdnů a někteří dokonce až do srpna. Ovšem podle samotného Applu by mohly hodinky dorazit mnohem dříve, než je předpokládaná doba doručení.

Apple totiž záměrně udává dělší dobu dodání, aby tak zamezil zklamání zákazníka, kdyby se náhodou nepodařilo produkt doručit do dříve slíbeného data.Výkonný tým zmínil, že podobná situace nastala i s nedostupností iPhonu 6 a 6 Plus. Tehdy měli zákazníci také čekat na svůj nový iPhone, jelikož odhady byly takové, že iPhone dorazí déle, nakonec však objednané kusy dorazily do rukou svým zákazníkům mnohem dříve a to samé by se mohlo stát i s Apple Watch.

Čtenář se ještě dotázal týmu na to, proč udal zahájení prodeje Apple Watch na 24. dubna, když ve skutečnosti žádné hodinky v Apple Storech dostupné nebudou. Čtenář se navíc domnívá, že lidé budou rozhodně stát fronty po celém světě v očekávání, že si budou moci hodinky okamžitě zakoupit v jednom ze 400 Apple Storů. Email si přečetl i samotný Tim Cook a společně s výkonným týmem Applu uvádí, že to byla chyba a že nechtějí, aby lidé stáli fronty, jelikož v ten den opravdu žádné Apple Watch dostupné nebudou. Apple totiž uvádí, že všechny objednávky Apple Watch musí být prozatím provedeny online.

Apple Watch

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.