Zavřít reklamu

iPad mini 3Když Apple na konci minulého roku představil iPad Air 2 a iPad Mini 3, byl pro mnohé menší z iPadů poněkud zklamání. Oproti svému předchůdci iPadu Mini 2 totiž nenabízel vůbec nic nového, než Touch ID a naopak podražil a proto si jej mnoho uživatelů nepořídilo. Apple však pracuje na čtvrté generaci iPadu Mini, který by již měl přinést více novinek a především by se měl více podobat svému většímu bratříčkovi, iPadu Air 2, jelikož nový iPad Mini by měl být především tenčí a měl by mít celkově pdoobné tělo jako iPad Air 2.

Na francouzském serveru Nowhereelse.fr se dnes objevilo video ukazující šasi připravovaného iPadu Mini 4. V podstatě můžeme vidět jen zadní kryt, který nám naznačuje pár změn oproti svému předchůdci. Tělo je opět hliníkové, jako u předešlých generací. Čeho si však můžeme všimnout je to, že Apple i u tohoto menšího modelu pravděpodobně odstraní přepínač, kterým můžeme okamžitě ztlumit zařízení, aby v případě notifikací pouze vibrovalo. Stejný krok však Apple udělal i u loňského iPadu Air 2, a tak se dalo očekávat, že to samé provede také u menšího iPadu.

Další změnou prošly otvory pro reproduktory na spodní hraně iPadu vedle Lightning konektoru. V současné době nalezneme u iPadu Mini 3 dvě řádky malých otvorů pro reproduktory na obou stranách Lightning konektoru. Nový iPad Mini 4 by však měl nabídnout pouze jednu řádku na každé straně konektrou, avšak otvory pro výstup by měly být o poznání větší. Stejnou změnu provedl Apple také u iPhonu 6 a 6 Plus.

Spekulovaný iPad Mini 4 by měl dorazit pravděpodobně na podzim tohoto roku s novou generací iPadu Air a možná také s iPadem Pro. Nabídnou by mohl nový procesor Apple A8X nebo dokonce Apple A9, který by měl dorazit v druhé polovině tohoto roku.

iPad-Mini-4-03
iPad-Mini-4-05

 

ipadmini4rearshell1-800x450
ipadminirearshell2-800x450
 

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.