Zavřít reklamu

ipad-airNa univerzitě Drexel ve Filadelfii mají v tamní knihovně nový automat. Nejedná se však o automat na sušenky Snickers nebo na kávu, ale o jedinečný automat, který nabízí k zapůjčení iPady. Celkově jich je v automatu 12 a studenti nebo návštěvníci knihovny si iPad zapůjčí tak, že přistoupí k automatu a přiloží svojí studentskou kartu nebo kartu z knihovny. Ovšem iPady si mohou zapůjčit jen na čtyři hodiny a to jen v rámci budovy knihovny.

V iPadech budou navíc předinstalované aplikace, které budou složit k výukovým účelům. K nalezení by zde měly být aplikace zaměřené na prozkoumání uměni, digitální vyprávění příběhů, zeměpis, poslech hudby, upravování fotografií a editaci videa, zprávy, historii a další. Navíc po vrácení iPadu zpět do automatu se veškerá data, která zde byla uložena během zapůjčení, se automaticky smažou, tudíž i veškerá hesla, které uživatel zadal a mohl je omylem uložit.

Nový experiment však není na místní univerzitě novinkou. Už od roku 2013 nabízí škola k zapůjčení MacBook na 24 hodin, přičemž si ho můžete půjčit dokonce domu. Zapůjčování MacBooků funguje na podobném principu, jako nyní iPadů, tedy také prostřednictvím samoobslužného automatu.

ipad-kiosk-checking-out-ipad

*Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.