Zavřít reklamu

Apple Watch Edition - iconApple nám své hodinky Apple Watch představil již v září minulého roku společně s novými iPhony, ale tehdy nám toho moc neukázal. Ani na letošní konferenci Spring Forward toho neprozradil o moc více. Především třeba to, proč si máme Apple Watch koupit, k čemu nám budou, nebo také, jak se vlastně se hodinkami bude pracovat a jak je ovládat. Předprodej a následný prodej už je opravdu za dveřmi a my jsme pro vás připravili článek o tom, jak se hodinky vlastně ovládají, když mají jenom dvojici tlačítek jako iPhone, která však toho umí mnohem více, než jen jednu akci.

1. Skrolování a zoom
Jelikož je displej hodinek opravdu malý, tak Apple uvažoval trochu jinak, než ostatní výrobci chytrých hodinek a přidal na pravou stranu těla korunku, kterou známe z normálních analogových hodinek. Otáčením korunky můžete v nějaké aplikaci skrolovat a v jiných, jako mapy, fotografie, domovksá obrazovka, zase zoomovat.

apple-watch-scroll-crown-maps

2. Domovská obrazovka
Obyčejním krátkým stlačním korunky se dostanete na domovskou obrazovku. Funguje to úplně stejně jako na iPhonu nebo iPadu. Nezáleží na tom kde jste, prostě se dostanete na výchozí obrazovku.

apple-watch-press-crown-home
3. Siri
Pokud stlačíte korunku a chvíli ji podržíte stlačenou, tak aktivujete osobní, digitální asistentku Siri. Samozřejmě ji můžete i aktivovat tak, že zvednete ruku s hodinkami a řeknete “Hey Siri”

apple-watch-press-crown-siri
4. Změna času
Dvojitým kliknutím na korunku přeskakujete mezi zobrazením času a poslední aplikací, kterou jste používali. Je to pohodlný a rychlý způsob, jak zobrazit čas odděleně od všeho ostatního.

apple-watch-press-switch
5. Zpřístupnění
Trojitým kliknutím na korunku se aktivuje Zpřístupnění. Stejně jako na iPhonu nebo na iPadu zde naleznete mnoho nastavení, včetně aktivování VoiceOver.

apple-watch-press-crown-home-2
6. Přátelé Jednoduchým kliknutím na tlačítko pod korunkou se zobrazí nabídka všech vašich přátel. Kliknutím na ikonu kontaktu pak můžete zahájit hovor, poslat zprávu, náčrtek, signály nebo tlukot vašeho srdce.
apple-watch-button-friends
7. Vypnutí hodinek, ukončení aplikací Dlouhé stisknutí bočního tlačítka pod korunkou aktivujete obrazovku, na které máte na výběr buďto ukončit násilně aplikaci nebo vypnout hodinky.
apple-watch-button-turn-on
8. Zaputí nebo probuzení Stejně tak dlouhým stisknutím bočního tlačítka při zhasnutém displeji buďto hodinky zapnete nebo je probudíte z úsporného režimu.
apple-watch-button-turn-off
9. Apple Pay Dvojitým stisknutím postraního tlačítka aktivujete službu Apple Pay. Váš iPhone musí být v blízkosti hodinek, jelikož Apple Watch budou používat údaje o vaší platební nebo kreditní kartě z aplikace na iPhonu. Při prvním použití musíte zadat na teleofnu pin, poté už jej zadávat nemusíte a bude stačít, když budete mít iPhone v kapse a Apple Watch na zápěstí. Pin nebudete muset zadat do té doby, dokud hodinky z ruky nesundáte. Apple Watch to totiž poznají a budou poté opět vyžadotvat pin.
apple-watch-button-apple-pay
10. Screen shot (Snímek obrazovky) Stisknutím korunky a postraního tlačítka pod korunkou najednou pořídíte snímek obrazovky vašich Apple Watch. Funguje to stejně jako na iPhonu nebo iPadu.
apple-watch-screen-shot
11. Přejetí a dotyky Stejně jako na iPhonu nebo iPadu můžete samozřejmě jezdit po displeji prstem a přejíždět mezi jednotlivými kartami nebo záložkami a podobně. Stejně tak dotknutím se displeje spustíte určitou aplikaci nebo zvolíte nějaké tlačítko na displeji.
apple-watch-tap-screen-2
12. Force Touch Zatlačením na displej aktivujete Force Touch. Funguje to podobně, jako pravé tlačítko myši, při ztlačení displeje se zobrazí více možností, nabídek nebo úprav.
apple-watch-tap-screen

Dnes nejčtenější

.