Zavřít reklamu

surface-2 Pred nedávnom sme Vás informovali, že americký softvérový gigant Microsoft v blízkej dobe predstaví pokračovanie svojho nie príliš úspešného tabletu Surface 2. To sa v týchto dňoch stalo realitou, keď Microsoft na včerajšej udalosti oficiálne svetu ukázal Surface 3. Nejedná sa o nástupcu Surface 3 Pro, ktorý bol predstavený pred rokom, ale o pokračovanie tabletu, ktorý disponoval okliešteným systémom Windows RT. Všetko sa ale zmenilo.

Dá sa povedať, že novopredstavený Surface 3 dosplel. Už nedisponuje tým nie príliš obľúbeným systémom RT, ktorému chýbali najcharakteristickejšie veci systému Windows. Novinka totiž disponuje operačným systémom Windows 8.1, ktorý bude v blízkej dobe celkom zdarma aktualizovaný na Windows 10. Po softvérovej stránke obsahuje novinka ešte aj ročné predplatné balíčku Office 365.

Microsoft-Surface-3

 

Taktiež sa toho dosť pomenilo aj po hardvérovej stránke. Predchádzajúce tablety Surface disponovali procesormi ARM. Novinka má však zabudovaný 4-jadrový čipset Intel Atom s taktom 1,66 GHz. Microsoft pritom pri tomto tablete garantuje celodennú výdrž batérie na jedno nabitie. Novinka bude dostupná v dvoch verziách. Prvá, ktorej cenovka bude 499$, bude disponovať operačnou pamäťou RAM s kapacitou 2 GB a so 64 GB interného úložiska. Vybavenejší model bude potom k dispozícii za 599$ a bude mať až 4 GB RAM a 128 GB internej pamäte. Oba tablety budú disponovať 10,8-palcovým displejom s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. O konektivitu oboch zariadení sa postará Bluetooth 4.0, LTE, WiFi a na tablete sa taktiež bude nachádzať plnohodnotný USB 3.0 port, Mini DisplayPort, microSD, 3,5 mm jack port, Cover Port a micro-USB, ktoré bude slúžiť na nabíjanie tabletu. Už typickým prvkom Surface bude stojan na zadnej strane zariadenia.

Microsoft po boku tohto tabletu predstavil už tradičné obaly s plnohodnotnou klávesnicou a po novom taktiež aj stylus označovaný ako Surface Pen. Kryty budú dostupné za čiastku 130$ vo viacerých farebných prevedeniach rovnako tak ako aj stylus k tomuto tabletu. Tablety budú dostupné už začiatkom mája/května avšak bez podpory 4G LTE. Zariadenia s touto podporou by sa mali začať predávať až 26. júna/června.

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.