Zavřít reklamu

Apple WatchUž niekoľko mesiacov pred predstavením Apple Watch sa objavovali správy, podľa ktorých Apple musel prezentovať svoje hodinky pred FDA, aby jej odprezentoval rôzne funkcie súvisiace so zbieraním údajov o zdraví užívateľa. FDA ale teraz zmiernila svoj postoj voči wearable zariadeniam a po novom sa úrad bude zaujímať už len o funkcie, ktoré zisťujú hlbšie informácie o zdraví používateľa – ako napríklad aplikácia na meranie cukru v krvi pre Apple Watch. Pokiaľ však vyrobíte lifestylový doplnok, ktorý motivuje človeka k dbaniu o svoje zdravie, môžete tak učiniť aj bez schvaľovacieho procesu FDA.

Zariadenia merajúce krvný tep a kroky sú teda niečím, čo môžu mať po novom naozaj všetci, ale ak sa rozhodnete vyvinúť prístroj, ktorý bude napodobovať funkcionalitu lekárskeho zariadenia alebo služby, zariadenie bude musieť najprv prejsť schvaľovacím procesom, ktorý je naozaj zdĺhavý. To isté platí aj v prípade produktov, ktoré sú v reklamách prezentované ako niečo, čo pomôže doktorom spraviť správne rozhodnutie. Spoločnosť Apple sa však nemusí ničoho obávať, keďže súčasná generácia Apple Watch nemá skoro žiadne funkcie, ktoré by hĺbkovo merali vaše zdravie.

Na druhú stranu, Tim Cook sa vyjadril, že hodinky Apple Watch by mohli čoskoro pomôcť pri skúmaní vážnych chorôb vrátane rakoviny. Ak sa tieto schopnosti presunú do druhej generácie Apple Watch, znamená to že hodinky budú musieť prejsť najprv dôkladným testovaním predtým, ako ich spoločnosť začne predávať. Ak však druhá generácia neprinesie nijaké zásadné zmeny, potom ju môže Apple predstaviť bez schvaľovacieho procesu. To nakoniec poteší aj startupy, ktoré mnohokrát uvádzajú FDA ako jedno z rizík, prečo môže nádejný projekt zlyhať.

Apple Watch Back Sensors
*Zdroj: Bloomberg Business

Dnes nejčtenější

.