Zavřít reklamu

JBL GOVždy jsme přemýšlel, pro koho jsou vlastně přenosné reproduktory určeny a zrovna když jsem dostal JBL Go na testování, jsem to pochopil. V pátek jsem šel přes park a vzhledem k tomu, že bylo celkem hezké počasí, byl doslova obsazen skupinkami náctiletých. Když jsem nimi procházel, mezi řešením zda je Samey umělec nebo zhulenec jsem občas zaslechl i nějaké nespecifikovatelné zvuky, až po chvíli mi došlo, že to byla hudba z jejich telefonů. Tak přesně pro vás, kteří chodíte do parku nebo kamkoli jinam stokovat vonku, jak říká Paťo, je tu JBL GO, na který se dnes podíváme.

JBL GO je nejmenší a nejkompaktnější z řady reproduktorů společnosti JBL. Díky své velikosti, integrované baterii s výdrží pět hodin a poutku na pověšení, je to ideální společník kdykoli jdete s partou ven. Celý reproduktor je tvořen z pogumovaného plastu a kovové mřížky krycí samotný reproduktor, která je zdobena velkým logem JBL. V pogumovaném těle jsou zabudované taktéž ovládací prvky, které jsou naprosto jednoduché a reproduktor zvládnete ovládat i bez pohledu na něj.

K dispozici máte tlačítko na zapnutí/vypnutí, Bluetooth, hlasitost a přijmutí hovoru. Reproduktor má totiž taktéž integrovaný mikrofon a tak přes něj můžete bez problémů uskutečnit hovor. Zajímavé je, že tímto tlačítkem můžete taktéž přepínat skladby a to nejen v aplikaci hudba, ale například také přímo na YouTube. Jediné porty které na reproduktoru najdete je 3,5mm jack konektor a micro-USB konektor pro nabíjení pomocí přiloženého kabelu. Co mě trošku mrzí je fakt, že i když reproduktor obsahuje prostor pro poutko a je mu věnována velká pozornost i v promo materiálech, na rozdíl od nabíjecího kabelu, bohužel poutko součástí balení není, tedy alespoň ne v mém předprodukčním vzorku, který jsem měl možnost testovat. Další porty pak na reproduktoru nehledejte, k telefonu, tabletu nebo počítači jej připojíte pomocí rozhraní Bluetooth.

JBL GO

Co se velikosti týká, je reproduktor naprosto ideální a pokud nenosíte zrovna slim-fit džíny nebo legíny, pak jej bez problémů dáte do kapsy od tepláků bundy. Pocitově je pak reprák zhruba stejně těžký jako iPhone, takže kapsy vám trhat rozhodně nebude. Vzhledem k tomu, že JBL ví jak důležité je mít swag, je repráček k dispozici v černé, červené, oranžové, růžové, šedé, modré, žluté a zelenomodré barvě, aby vždy perfektně ladil k vašemu outfitu.

Na operu to není, ale KF hraje jak pán
JBL Go rozhodně nemá ambice ozvučit vaši domácnost a dovolit vám vychutnat si Verdiho operu. Jeho cíl je jasný, chce vám dopřát hudební podmaz v momentě, kdy jste venku s kamarády, na skejtu, v parku nebo kdekoli, kde chcete poslouchat hudbu. Záměrně jsme testoval převážně rap a rock. Zvuk je překvapivě dobrý, vzhledem k ceně a velikosti repráčku jej samozřejmě nemůžeme porovnávat s větší a dražší konkurencí, ovšem jeho cílem není přesná reprodukce bez jakéhokoli zkreslení, to za 30€ nečekejte a JBL to ani neslibuje. Slibuje však poměrně vysokou hlasitost bez šumu a to je to, co při jeho použití chcete. Zvuk je vzhledem k rozměrům samotného reproduktoru trošku surový, ovšem s reproduktory v iPhonu nebo Macu jej rozhodně srovnávat nelze, hraje lépe a hlavně hlasitěji.

Pokud jej vezmete ven, kde jsou v okolí i další zvuky, jako zvuk drtičky, zapalovače a do toho vykřikující kámoši, budete naprosto spokojeni. Hlasitost je překvapivá a zvuk se šíří do značné vzdálenosti. Co je samozřejmostí vzhledem k velikosti reproduktoru je absence hlubšího podání bassové složky, ale proč tomu tak je, jsme si vysvětlili v předchozí recenzi a myslím si, že je jen a jen dobře, že si výrobci uvědomili, že cpát bass reflex do reproduktoru velikosti kostky mýdla není nejgeniálnější nápad.

JBL GO BLACK

Resumé: vezmi kapesné a jdi do něj
JBL GO je zaměřen především na děti, na náctileté a na ty, kteří tráví čas s kamarády někde venku a právě proto musím pochválit jeho cenu, za 30€ si jej skutečně může dovolit každý kdo má kapesné. Navíc si může být jistý, že poměr mezi cenou a kvalitou je zde na skvělé úrovni a své investice v podobě pár piv, dvou CD nebo pár gramů něčeho zeleného rozhodně neolituje. JBL GO překonal mé očekávání a pokud pochopíte k čemu je určen, pak budete spokojeni. Samozřejmě poslouží i doma, například při hraní her z iOS zařízení nebo jen jako drobnost na noční stolek, na které můžete poslouchat podcasty nebo filmy před spaním. Pokud hledáte reproduktor do kanceláře, kde jen váš stůl stál 5000€, pak skutečně běžte do jiné kategorie, tento repráček se totiž mnohem víc hodí do kapsy nějaké mikiny.

  • JBL GO si můžete již brzy zakoupit přímo na vzdy.cz nebo na vzdy.sk a samozřejmě také u vybraných APR prodejců. 

JBL GO review
JBL GO specifikace

  • JBL zvuk v kompaktní velikosti, který můžete vzít kamkoliv
  • Bezdrátové Bluetooth streamování
  • Jednoduchost designu v osmi barvách
  • Až pět hodin hracího času
  • Zabudovaný speakerphone
  • Integrovaný popruh pro přenášení
  • AUX-in konektivita
  • Rozměry (V x Š x H): 68.3 x 82.7 x 30.8 mm (2.68 x 3.25 x 1.21 inches)
JBL GO 2015

Dnes nejčtenější

.