Zavřít reklamu

Apple WatchŠtáb obľúbenej rannej šou Good Morning America mal behom uplynulého týždňa možnosť navštíviť sídlo spoločnosti Apple a niet divu, že sa zameralo na dve kľúčové novinky. Tou prvou je rozhranie ResearchKit, ktoré je dôvodom, prečo Apple za posledný rok zamestnal niekoľko kľúčových osobností zo zdravotníctva. Tou druhou novinkou sú hodinky Apple Watch, ktoré vo svojej prvej generácii síce neprinášajú toľko noviniek ako sa očakávalo, no môžu vás upútať svojim dizajnom, ktorý pôsobí profesionálnejšie oproti niektorým konkurenčným inteligentným hodinkám.

Keď už teda ABC mala možnosť navštíviť tajné laboratóriá Applu, rozhodla sa to využiť a okrem exkluzívnych záberov z testovacieho strediska získala nové poznatky od Jeffa Williamsa a Jaya Blahnika, ktorý zohráva kľúčovú rolu pri vývoji hodiniek Apple Watch. Predstavitelia spoločnosti Apple tu odhalili, že Apple behom posledných dvoch rokov zozbieral viac ako 18 000 hodín dát týkajúcich sa zdravia a fitnes aktivity, pričom tieto sú postavené na viac ako 10 000 cvičeniach, ktorých sa zúčastňovali zamestnanci spoločnosti.

Aj tu si však Apple zachoval svoju povestnú tajuplnosť a preto sa stalo, že zamestnanci netušili, pre aké zariadenie vlastne tieto informácie vytvárajú. Prototypy hodiniek boli totiž zamaskované a nedalo sa zistiť, že ide o hodinky, ktoré sa začnú predávať budúci mesiac. Blahnik tiež prezradil, že spoločnosť netestovala hodinky len v tajnom laboratóriu, ale tiež ich skúšala na verejnosti. Laboratórium obsahovalo špeciálne klimatické komory, kde sa testovali hodinky pri rôznych teplotných podmienkach a to bez nutnosti opustiť budovu. Spoločnosť si je však vedomá, že simulácia nestačí a preto vývojový tím navštívil Dubai, Aljašku a ďalšie lokality vo svete, aby tieto podmienky otestoval v praxi. Išlo mu najmä o extrémne podmienky.

Dr. Michael McConnell, ktorý je profesorom kardiovaskulárnej medicíny na Stanfordovej univerzite, pre zmenu vyjadril svoje nadšenie z projektu v súvislosti s ResearchKit. Verí, že Apple Watch majú obrovský potenciál dramaticky ovplyvniť technológie, ktoré sa využívajú pri výskume kardiovaskulárnych chorôb. Hlavný podiel na tom má jednoduchosť používania produktov Applu na merania a prieskum. ABC odhalila tieto novinky v samostatnej reportáži v nočnej šou Nightline.

*Zdroj: MacRumors (#2)

Dnes nejčtenější

.