Zavřít reklamu

dark echoApple už nějaký ten pátek každý týden poskytne uživatelům jednu aplikaci na čas zdarma. Zatímco někdy jde o nepoužitelné nesmysly, tento týden se dostalo na hru Dark Echo, která je naprostou špičkou ve svém oboru. Hru jsem okamžitě stáhl a poté už jen nasával atmosféru, při které se na chvíli dostanete to jiného světa, kde vládne tma, strach a napětí. Jde o výbornou záležitost. Celou dobu se budete bát a doufat, že se vám podaří uniknout!

Dark Echo je velice jednoduchá hra, což se mi na ní strašně líbí. Koncept je to nápaditý a nesmírně originální. Ve hře hrajete za postavu, nevíte jakou, to už záleží na vaší představivosti. Pohybujete se v naprosté tmě, postava je při pohybu jen trochu osvětlená, a tak moc ani nevíte, kam to vlastně jdete. Váš úkol je najít dveře, které vás od toho zla osvobodí a posunou vás do dalšího levelu. V temnotě se tedy musíte orientovat, k tomu pomůže další a poslední pohyb, který můžete udělat. Ten vykonáte pomocí delšího ťuknutí na postavu. Tím tlesknete, čímž do okolí vyšlete paprsky světla, které se dostanou do koutů. Vy tak vidíte, kam můžete jít, ale jen na chvíli, než se ponoříte do obrovské a strašidelné tmy. Okolo vás je tedy temný svět a vy musíte zjistit, jakou má podobu a co si na vás připravil.

dark echo

Už první levely, kdy se jen snažíte získat dveře, jsou zábavné. To ale samozřejmě není všechno, v příběhu postupujete dále a dále, a tak narazíte na červené zlo. Vstupte do něj a zemřete. Musíte se mu tak vyhnout. Zlo je ale jako vždy chytré a mocné, a tak se vás někdy bude snažit chytit. Zde přichází opravdový adrenalin, musíte uvažovat rychle, jinak je váš konec. Nakonec se vám podaří uniknout, v příběhu ale pokračujete. Dále vám do cesty přijde například žlutá barva, která otevře nějakou chodbu, kterou musíte najít, abyste mohli najít ty vytoužené dveře do dalšího levelu. Nebudu vám prozrazovat další zakoutí a techniky, na ty musíte přijít sami. V tom je kouzlo této hry, nikdy totiž nevíte, na co narazíte.

Zpracování je na výborné úrovni. Minimalistické a barevné prvky dokáží navodit atmosféru zoufalství, ale i zábavy. V celé hře vás bude doprovázet parádní soundtrack, který je pro orientaci v temnotě velice důležitý. Jde o to, jak dobře dokážete skloubit váš zrak a sluch. Musíte dávat pozor. Jedině tak uniknete zlu. Ve hře je 80 levelů, a tak vám zaručuju, že vás hra na dlouhý čas zabaví. Každý level je nějak pojmenován, jde o názvy jako „Death,” „Labyrinth” či „Deception.” Už jen ty názvy ve vás probudí zvědavost. Součástí hry nejsou žádné reklamy, mikrotransakce, otravné bonusy či vylepšení. Jen vy a svět, ve kterém nevíte, co na vás kde vybafne a postaví se vám do cesty. Je to jedna z nejunikátnějších a nejlepších her, co si v App Store můžete stáhnout, tak neváhejte. Myslíte, že dokážete zůstat naživu?

dark echo

Dnes nejčtenější

.