Zavřít reklamu

iPhone 5 - iconPokud jste nadšení fanoušci technologií a vlastníte iPhone, pak jistě znáte každou funkci svého telefonu a iPhone je pro vás jako několikrát přečtená kniha, kterou znáte pomalu nazpaměť. Pomáháte rodině objevovat další funkce a usnadňovat jim nejen tak používání iPhonu, ale také život díky funkcím, které telefon nabízí. Jiní sice svému telefonu rozumí, ale neznají všechny funkce, které jsou v telefonu skryté, a tak přinášíme 5 funkcí, které jsou skryté a nyní je můžete objevit.

I když jste vlastnili všechny iPhony od první generace nebo je využíváte již dlouho dobu, tak každý telefon se lehce v nastavení liší a má o něco méně nebo více možností, než starší model. Například v novém iPhonu 6 a 6 Plus naleznete také o něco více nastavení, které jsou spojené jen s těmito telefony a v jiných iPhonech je nenaleznete. Pojďme si však ukázat 5 skrytých funkcí, které naleznete v každém iPhonu podporující systém iOS 8. Není samozřejmě vyloučeno, že většinu z nich nadšení uživatelé budou již znát.

1. Blokování uživatelů a ztlumení konverzace
Jednou z užitečných funkcí, které iOS 8 nabízí je blokování volajících a ztlumení určitých konverzací. Zejména v USA se totiž rozmohl spam přes iMessage, tudíž Apple přidal do svého systému zablokování kontaktů, aby uživatel nebyl rušen. Do iOS 8 přidal navíc funkci, která umožnuje ztlumit konverzaci, tudíž vám sice budou chodit zprávy, avšak nebudou vám chodit žádná upozornění. Zprávy si tak můžete v klidu přečíst, až budete chtít. Pro aktivování této funci stačí aktivovat konverzaci v aplikaci Zprávy, kliknout na Podrobnosti a zde zatrhnout volbu Nerušit. Blokování kontaktů a samotných čísel provedete kliknutím na „i“ v kroužku v Podrobnostech, kde je možné konverzaci ztlumit, zde dole kliknete na Zablokovat volajícího. Stejně tak můžete udělat i pro vaše kontakty, ale samozřejmě i pro čísla, která v kontaktech nemáte.

2. Ovládání iPhonu pohyby hlavou
Tuto funkci vyzkoušeli opravdu jen uživatelé, kteří chtěli vyzkoušet vše, co jejich iPhone umí. Osoboně jsem do teď o této funkci neměl tušení, že ji iPhone umí, jelikož jsem se do této sekce nastavení nikdy nepouštěl a myslel jsem si, že není určena pro mně. Je to i trochu pravda, jelikož tato funkce je pravděpodobně určena pro uživatele s pohybovými nebo jinými problémy. Jde o funkci Swiitch Control v sekci Zpřístupnění v Nastavení –> Obecné. Zde klikněte na Přepínače a přidejte si nový, který bude snímat pohyby z Fotoaparátu. Na pohyb doprava nebo doleva si nastavte například spuštění Siri. Poté se vraťte zpět a aktivujte Switch Control. Nyní stačí naklonit hlavu na stranu, kterou jste si zvolili a aktivuje se Siri. Switch Control pak můžete zapínat a vypínat trojím kliknutím na domovské tlačítko. Samozřejmě se nemusíte omezovat jen na aktivování Siri, ale je na výběr z mnoha možností včetně ovládání hlasitosti atd.

3. Pomozte Siri vyslovovat jména
Pokud používáte Siri a nelíbí se vám, jak vyslovuje vaše jméno, tak ji to můžete naučit. V momentě, kdy řekne vaše jméno, čehož můžete docílit například tím, že se Siri zeptáte, jak se jmenujete, tak poté stačí říct Siri říct „You didn’t pronounce my name correctly.“ Siri se vás poté zeptá, jak by měla jméno vyslovovat a vy ji to co nejlépe řeknete, přičemž si na závěr můžete vybrat z nabídek, které si můžete nejdříve poslechnout.

4. Nechte si zobrazit místa, kde všude jste byli
Věděli jste, že pokud nevypnete polohové služby či přímo tuto službu, tak bude iPhone zaznamenávat všechna místa, která jste navštívili a tato místa bude ukládat do vašeho telefonu, kde si je můžete zpětně prohlédnout? Tato informace samozřejmě pomáhá dalším službám a je jimi využívána. Místa můžete smazat nebo si je pouze prohlédnout v nastavení svého iPhonu, konkrétně v Soukromí –> Polohové služby –> Systémové služby –> Frekventovaná místa. Uvidíte všechna navštívená místa, kde jste nějakou dobu byli, samozřejmě zde můžete služby deaktivovat nebo vymazat jednotlivá místa, která zde mít nechcete.

5. Používejte tlačítka iPhonu k pořízení fotografie
Tuto funkci pravděpodobně znát budete, ale najdou se i tací, kteří jí zatím neobjevili. Při pořizování fotografií nemusíte nutně mačkat na tlačítko, které najdete na displeji, ale můžete použít tlačítko pro zesílení a zeslabení zvuku, které naleznete na levé straně iPhonu. Stejně tak můžete pořídit fotografii i se svými Apple EarPods sluchátky, kde na ovládacím přepínači máte také tlačítka pro zesílení a zeslabení, tudíž s nimi při spuštěné aplikaci fotoaparát můžete fotografovat a použít je namísto tlačítka na displeji.

*Zdroj: bgr.com

Dnes nejčtenější

.