Zavřít reklamu

watch-dmAj keď majú vývojári aplikácií ešte nejaký ten piatok do začatia predaja Apple Watch k dobru, určite nebudú pokojne spávať. Apple totiž tým, že predstavil systém vyvynutý špeciálne pre tieto hodinky vyvolal v radoch developerv mierny rozruch. Jedná sa o skutočne podmienené rozčarovanie z toho čo Apple urobil s developerským programom pre toto zariadenie. Preto by sa mohlo stať, že najobľúbenejšie aplikácie nebudú mať svoje odnoše určené pre tieto hodinky.

Najlepší vývojári sveta sa nechali počuť, že si nevedia rady čo robiť s vývojom svojich aplikácií pre Apple Watch. Dôvodom má byť veľmi komplikovaný systém, ktorý Apple použil do svojho zariadenia. Nešlo by však len o systém, ale aj o to, že Apple odstránil možnosť pridať do aplikácií tretích strán dáta z gyroskopu a akcelerometru týchto hodiniek. To znamená, že sa vývojári budú musieť spoliehať na statické aplikácie čo môže byť problémom.

Ďalšia vec, ktorá ich na celých hodinkách znepokojuje je fakt, že Apple vydá oficiálne do predaja tieto hodinky už 24. apríla/dubna tohto roku a veľké množstvo z developerov tieto hodinky ešte naživo ani nevidelo. Taktiež chýbajú testovacie verzie samotného systému, na ktorom by si vývojári mohli otestovať svoje nové aplikácie. Toto všetko bohužiaľ napovedá zatiaľ tomu, že spočiatku predaja bude pre tieto hodinky dostupných skutočne málo aplikácií nakoľko Apple svojou tvrdohlavosťou a tajnostkárstvom zapríčinuje to, že vývojári jednoducho nedokážu vyvynúť plne fuknčné aplikácie pre tieto hodinky včas.

Avšak na druhú stranu toto môže stáť za vznikom nových firiem, ktoré sa budú špecializovať na vývoj aplikácií pre Apple Watch. Či sa však dočkáme v blízkej dobe nejakých špičkových aplikácií pre tieto hodinky zatiaľ zostáva tajomstvom. Možno by sa Apple mohol zamyslieť nad svojim počínaním a dovoliť developerom aby sa mohli naplno pustiť vo výovoja aplikácií pre toto zariadenie. Na to by však potrebovali Apple Watch naozaj používať a rovnako pracovať s ich systémom ako takým a nie okliešteným o zásadné funkcie, ktoré využívajú takmer všetky aplikácie na iPhone.

screen-shot-2014-09-15-at-11-45-18-am

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.