Zavřít reklamu

Apple Watch
 Do oficiálneho začatia predaja prvých inteligentných hodiniek od Apple zostáva ešte niečo vyše mesiaca, no niektorí novinári už majú za sebou úvodné testy tohto zariadenia. Testy sa uskutočnili hneď po pondelnajšej keynote, ktorú Apple usporiadal na mieste kde bol predstavený iPod a taktiež aj iPad. Avšak niektorí novinári nie sú celkom potešení tým ako sa tieto hodinky budú ovládať.

Novinári pôsobiaci v magazíne Business Insider mali tú možnosť vyskúšať si Apple Watch hneď po skončení mediálnej udalosti, ktorú Apple usporadúval v pondelok. Avšak na ich prekvapenie sa tieto hodinky používajú o niečo zložitejšie ako tomu pri produktoch Apple býva. Používanie hodiniek robí zložitým práve použitý systém, ktorý bol vyvynutý prále pre Apple Watch a je plne prispôsobený digitálnej korunke. Užívateľ má na výber vraj viac ako 2 milióny rôznych nastavení pre svoje hodinky a každé z týchto nastavení sa ovláda pomocou iného gesta. Niekedy stačí ak potiahnete jedným prstom po displeji hodiniek, niekedy musíte zhora na dol použiť dva prsty, inokedy zase používate len digitálnu korunku a set-tam treba posúvať prsty aj do strán.

Apple sa zjavne snažil aby tieto hodinky s nie príliš veľkým displejom boli ideálne na používanie pomocou giest, no trošku to prekombinoval. Nastavovať sa dajú taktiež všetky komplikácie domovskej obrazovky týchto hodiniek. Je teda na Vás ako si nastavíte dátum, čas, počasie, vzhľad ciferníkov a podobné drobnosti. Toto však nemusí byť zrovna najlepšie pre ľudí, ktorí používajú okuliare keďže samotné písmo a znaky na hodinkách sú celkom malé. Apple tiež vymyslel scrollovanie v ponukách buď pomocou klasického gesta ako na iPhone alebo pomocou digitálnej korunky. Práve tieto všetky možnosti nastavovania a ovládania tohto zariadenia robia Apple Watch najťažšie ovládaným gadgetom aký má v súčastnosti Apple v ponuke.


*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.