Zavřít reklamu

jay_blahnikKrátko po včerajšej keynote Apple rozposlal svojim zamestnancom zaujímavý príspevok s citátmi Jaya Blahnika, ktorý je kľúčovou osobnosťou za hodinkami Apple Watch. Vraví, že vytvorenie hodiniek Apple Watch záviselo od takmer každého jedného pracovného tímu spoločnosti Apple a tiež odhalil, že aby sa podarilo docieliť rôzne zdravotné a fitnes vlastnosti hodiniek, spoločnosť musela spraviť testy na väčšom množstve ľudí a vo väčšom množstve podmienok, než doteraz spravila akákoľvek univerzita na svete. Pri tak veľkom množstve hodiniek, aké chce Apple predať, si jednoducho nemohli dovoliť použiť len tak nejaké algoritmy vycucané z prsta.

Bolo preto povinnosťou testovať fitnes aktivitu pomocou hodiniek tak intenzívne, ako to je len možné a prísť s vlastnými údajmi, na základe ktorých vám budú hodinky slúžiť aj ako osobný trenér. Ten pozostáva z dvoch aplikácií vytvorených samotným Applom, Aktivita a Cvičenie, ktoré boli pre Apple nielen ťažkou výzvou, ale zároveň u nich bolo treba prísť so spôsobom, ako prezentovať tri dôležité aspekty športovej aktivity. Aktivita preto prešla stovkami rôznych dizajnov, kým sa podarilo dopracovať k jednoduchej, finálnej podobe aplikácie. Práve táto aplikácia má potenciál zmeniť spôsob, akým ľudia sledujú svoju dennú aktivitu a môže rozvinúť záujem o športovanie. V prípade aplikácie Cvičenie pre zmenu bolo treba prísť s riešením, ktoré malo byť jednoduché na použitie, vizuálne motivujúce a zároveň muselo dodávať pocit, že používate špičkové športové hodinky.

„Keď sme prvýkrát videli Kruhy aktivít (dizajn prostredia), bolo nám jasné že toto je finálny dizajn aplikácie. Jednoduché, elegantné, unikátne, prehľadné, vizuálne motivujúce a zábavné. Jednoducho, mnohí zaškatuľkujú všetky údaje do jedného čísla. Schudli ste 4,5 kila, hotovo. Mnohí ľudia sa síce dostatočne pohybujú, ale nestarajú sa tak o svoje zdravie. A potom je tu množstvo ľudí, ktorí cvičia, ale zároveň po zvyšok dňa sedia. A potom tu sú niektorí, ktorí ani nesedia toľko, ale ani sa veľmi nepohybujú. Aktivita preto umožní získať o sebe obraz jedným ťuknutím. Či už ste atlét alebo len chcete byť aktívnejší, myslíme si že kruhy Aktivít zmenia spôsob, ako ľudia chápu svoju celodennú aktivitu a motivuje ich robiť viac,“ zakončil Jay Blahnik.

Apple Watch Activity App
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.