Zavřít reklamu

Apple WatchNový produkt Apple Watch byl sice již představen na podzim minulého roku, kde si jej po skončení konfernece mohli přítomní novináři vyzkoušet, ovšem v té době ještě neměly hodinky veškeré funkce, které nabízejí nyní a jejich systém byl stále značně ořezaný, jelikož vývoj byl teprve v procesu. Nyní však Apple hodinky již dokončil, a tak se začnou příští měsíc již prodávat. Po včerejší keynote si je mohli novináři opět vyzkoušet, nyní ale už také se všem funkcemi. Díky tomu bylo natočeno několik prvních pohledů na Apple Watch, které se zaměřují na jejich vnější vzhled, systém a další funkce jako je například Apple Pay.

V prvním videu si můžete prohlédnout samotný Watch OS. Jak Tim Cook prezentoval, vzhled si můžete přizpůsobit k obrazu svému a to díky několika šablonám samotných hodin, které si může uživatel nastavit, ale také díky mnoha nastavením, co se má v jakém okénku na hodinkách zobrazovat. Na to nejsme u jablečných produktů příliš zvyklí, ale mnoho uživtelů to zajísté přivítá. Kromě toho video ukazuje chování systému po stisknutí jednotlivých tlačítek, které hodinky nabízejí. Například stisknutím tlačítka lock se kromě odemknutí hodinek dostanete mezi své oblíbené kontakty, kterým můžete zavolat, posílat iMessage nebo odeslat obrázkové zprávy, které Apple tak nadšeně vždy prezentoval. Dvojím stisknutím stejného tlačítka se pak dostanete do aplikace Apple Pay, kde si vyberete kartu jednoduše s ní zaplatíte přiložením hodinek k terminálu.

Ve druhém videu se pak stejný novinář z TechnoBuffalo zaměřuje na konstrukci hodinek. Pohled máme opět na Apple Watch Sport jako v prvním videu. Novinář se zmiňuje, že ze všech typů hodinek má dobrý pocit a že se přiliš neliší, alespoň, co se týče dojmů, kda měl hodinky v ruce. Ačkoli je u Apple Watch Sport použito Ion-X sklo, které je samozřejmě levnější, než safírové sklo, které naleznete u Apple Watch, tak to není na první pohled poznat a všechny typy působí stejně dobře. Na ruce sedí pohodlně a jsou navrženy přesně tak, aby senzory byly umístěny na správném místě, aby hodinky správně snímaly. Novinář podotýká, že není příliš fanouškem gumového náramku, avšak i ten působí jako precizně zpracovaný a zbývající část pásku, která přečnívá a je zastrčena k vnitřní straně pásku neškrábe a ani ji neucítíte.

Jason Del Rey z Re/code se u hodinek zaměřil na Apple Pay a vysvětluje, jak tato služba na hodinkách funguje. K používání Apple Pay na hodinkách bude vždy nutné mít u sebe ještě iPhone 5/5s 6/6 Plus. V systému hodinek totiž nejsou uloženy údaje o platebních a kreditních kartách, ale ty jsou uloženy v iPhonu a jsou sdíleny přes Apple Watch aplikaci. Platba bude probíhat tak, že hodinky přiložíte k terminálu a dvojím stisknutím tlačítka pod korunkou aktivujete Apple Pay na hodinkách a platba bude okamžitě provedena. Pin musí být na hodinkách zadán vždy, když spártujete nějakou novou kartu s aplikací Apple Watch a tím i s Apple Pay a také vždy, kdy bude znovu povolena možnost platit s hodinkami, tu budete povolovat zřejmě v aplikaci na iPhonu, která je dostupná již nyní společně s iOS 8.2.

Na stránkách Applu byly taky aktualizované některé informace o vodotěsnosti hodinek. Hodinky využívají specifikaci IPX7, která nám říká, že jsou sice odolné vůči dešti, potu nebo také při mytí rukou. Malé množství vody tedy hodinkám nevadí, ale rozhodně se nedoporučuje jejich ponořování do vody či s nimi chodit plavat. Dá se pochopit, že tuto vlastnost by nemuseli mít Apple Watch Edition a Apple Watch, ovšem od Apple Watch Sport se tato vlastnost vyžadovala, jelikož jejich využití by mohlo být právě při zmíněném plavání.

Předobjednávky Apple Watch budou dostupné od 10. dubna, tedy přesně za měsíc. Od tohoto data budou hodinky dustupné k vyzkoušení široké veřejnosti ve vybraných Apple Storech po celém světe. Mezi jeden z nich by mohl patřit i některý z německých, jelikož zde začne prodej hodinek mezi prvními zeměmi na světe.

Dnes nejčtenější

.