Zavřít reklamu

Apple WatchEddy Cue, senior vice president v Applu, který má na starost internetové služby a software, se trochu rozpovídal o nadcházejících inteligentních hodinkách od Applu a lehce poodhalil způsob, jakým budou moci uživatelé platit v obchodech pomocí platebního systému Apple Pay. Vypadá to, že půjde o mimořádně jednoduchý a pohodlný způsob.

Podle Eddyho bude totiž jednodušší platit s Apple Watch, než s iPhonem, což je poměrně logické, jelikož jsou hodinky kompletně vázány na iPhone, a tak slouží jako jakýsi mezičlánek mezi uživatelem a telefonem. Hlavní výhoda spočívá v tom, že uživatel nebude muset při platbách pomocí Apple Pay potvrzovat svou totožnost. Pokud jsou tedy hodinky Apple Watch odemčeny tím, že jsou párovány s iPhonem, celá platba se vykoná pouhým přiložením hodinek ke platebnímu NFC terminálu, který platební systém od Applu podporuje.

Podle CNET se Eddy dále vyjádřil následovně: „Nemusíte potvrzovat totožnost na telefonu. Vaše hodinky musí být odemčeny, což zařídí váš telefon. Kdybych si ale nyní sundal hodinky a podal je vám, nic s nimi nezaplatíte. Pokud bych ale chtěl platit teď, když mám hodinky na ruce, nemusel bych ani vyndat telefon z kapsy.”

Jsou to totiž senzory zabudované v těle Apple Watch, které rozpoznají, kdy máte hodinky na sobě a kdy si je sundáte. Podle Eddyho Apple tak jen využívá těchto důležitých dat pro zjednodušení platební uživatelské zkušenosti. I tak ale budete muset potvrdit platbu stisknutím tlačítka na pravé straně hodinek, což je ale velmi jednoduchý úkol, který není nijak zdlouhavý či otravný.

Momentálně víme, že tuto funkci budou podporovat (mimo 6 a 6 Plus) i starší iPhone 5, 5S, 5C. Ty budou využívat stejnou technologii, která zajistí, že nebudete muset ověřovat totožnost. Modely 5 a 5C bez Touch ID budou pro spárování telefonu a hodinek a jejich následné odemčení vyžadovat zadání PIN kódu. Ten bude možné zadat přímo na hodinkách. Poté, co Apple v září ohlásil Apple Watch, toho stále moc nevíme. To všechno by se ale mělo změnit už v pondělí při události Spring Forward, kdy se očekává, že Apple zodpoví všechny důležité otázky ohledně tohoto dlouho očekáváného zařízení.

youll-be-able-to-make-payments-with-apple-pay-just-tap-your-watch-against-one-of-those-nfc-payment-pads

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.