Zavřít reklamu

Apple iPhone 7 conceptApple plánuje ďalej posilniť úroveň údajne okolo budúcich zariadení, ku ktorým pochopiteľne patrí nový iPhone a iPad. Tentoraz si plánuje posvietiť na výrobcov ochranných obalov a ďalšieho príslušenstva, ktorí sú známy svojimi únikmi informácií o produktoch predtým, než vyjdú. Podobným problémom trpí nielen Apple, ale aj Samsung (a mnohí ďalší), u ktorého v týchto dňoch uniklo množstvo fotiek pripravovaného Galaxy S6 a jeho ohnutého variantu. Nevieme síce, ako sa voči tomuto postaví Samsung, ale Apple uzatvára s výrobcami zmluvy, ktoré ich zaväzujú, že nebudú odhaľovať nové produkty predtým, než ich uvedie samotný Apple.

Práve tieto zmluvy sú zároveň dôvodom, prečo úniky dizajnu iPhone 6 pochádzali najmä od neznámych čínskych výrobcov, Nevideli sme prakticky žiadny únik od veľkých mien ako je Logitech alebo Belkin. Takto to bude pravdepodobne pokračovať aj v budúcnosti, pretože Apple v podmienkach uvádza, že v prípade podozrenia, že obaly boli vyrobené na základe informácií od iných zdrojov než je Apple, ukončí s nimi spoluprácu a tým pádom prestane predávať ich výrobky vo svoch obchodoch. Rovnako výrobcom hrozí, že v prípade nepodpísania zmluvy stratia nárok na spoluprácu s Applom v budúcnosti.

Zmluva má však aj svoje nevýhody, nakoľko výrobcovia obalov sa môžu s výrobou produktov oneskoriť o niekoľko mesiacov, takže ich obaly sa nemusia dostať na pulty predajní v čase zahájenia predaja nového iPhonu, kedy si ľudia kupujú obaly najviac. Na dtuhú stranu to ale vyzerá, že Apple hrá dvojitú hru. Nie je totiž tak dávno, čo sme sa dozvedeli, že aj samotný Apple stojí za niektorými legitímnymi únikmi informácií, keďže úniky vzbudzujú záujem o nové produkty ešte pred tým než vôbec vyjdú. Zastavenie únikov dizajnu nových produktov pred tým, ako ich odhalí Apple, však prinavráti kalifornskej značke časť jej ikonickej tajuplnosti, keďže za Steva Jobsa bol každý únik veľmi diskutabilný. Najmä preto, že úniky neboli v takej veľkej miere ako v čase výroby iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus.

fake obal
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.