Zavřít reklamu

idea-153974_640 Kikcstarter je portál, na ktorom môžu bežní ľudia podporiť veľmi zaujímavé projekty nazývané startupy. Tieto projekty potom častokrát prerastú do veľkého biznisu, ktorý jeho majiteľovi prinesie veľkú slávu a niekedy aj bohatstvo. Do takýchto stratupov však neinvestujú len bežní ľudia, ale aj profesionálny investori. Napríklad firma Andreessen Horowitz má prsty v mnohých dnes už úspešných projektoch, ktoré začínali na podobných stránkach ako je Kickstarter. Táto poločnosť zverejnila rebríček 10 najzaujímavejších a nejlepších projektov pre rok 2015.

Virtuálna realita
Aj tento dnes už pomerne známy nápad vznikol na Kickstarteri. Prvé pokusy o zostavenie virtuálnej reality siahajú už do roku 1990 avšak ako je určite známe nenašli uplatnenie a neskôr úplne zanikli. Avšak v súčasnosti sa toto odvetvie začína rozmáhať a zdá sa, že si v budúcnosti nájde uplatnenie aj v medicíne alebo iných vedeckých odvetviach. Chris Dixon, generálny partner Andreessen Horowitz, hovorí o tom, že trh a technológie sú dnes už konečne pripravené na vyrábanie virtuálnej reality, čo v minulosti práve kvôli obmedzeným technológiám nebolo možné.

virtual-reality

Softvérový dizajn pre podniky
Podľa firmy Andreessen Horowitz je tento rok zameraný tiež na zlepšenie prehľadnosti a celkového dizajnu korporátnych systémov. Tento krok má umožnisť intuitívnejšie ovládanie pre bežných zákazníkov, ktorých v súčasnosti najčastejšie odrádza neprehladný softvér, ktorý spoločnosti využívajú. Toto zlepšenie by taktiež malo priniesť korporátne weby pre mobilné telefóny, ktoré v súčasnosti dominujú trhu.

improving-enterprise-software-design

Stroje sa naučia učiť
Tneto rok by mal byť aj rozvojom umelej inteligencie. Počítače Vám budú v tomto roku môcť povedať veľmi veľa údajov nielen z minulosti, ale aj z budúcnosti. Toto by mali využívať najmä podniky aby zistili koľko tovaru predajú v nadchádzajúcom období. Stroje by mali dokázať samostatne analyzovať údaje a podľa toho určite predaje v budúcnosti.

machine-learning-and-big-data

Full-stack startupy
Podľa Dixona by sa užívatelia mali zamerať hlavne na novovznikajúce Full-stack produkty. Sú startupy, ktoré podobne ako Apple poskytujú všetko potrebné k používaniu ich zariadení. Dixon sa taktiež pýta ako by vyzerali najznámejšie Full-stack produkty, ktoré poskytujú významné firmy keby sa tieto firmy stali dnes startupmi.

the-full-stack-startup

Digitálne zdravie
Rok 2015 bude údajne rokom digitálneho zdravia. Na trhu je v súčasnosti dostatočný počet produktov na to aby sa tento rok dal považovať za rok zdravia. Údajne by sa mobilné aplikácie ako Health od Apple mali rozšíriť natoľko, že by ich mohli využívať aj lekári na posudzovanie zdravotného stavu pacientov.

digital-health

Online trhovisko 
Portály ako eBay alebo Craigslist sa stali viac ako super úspešné. Avšak Jeff Jordan predpovedá, že toto odvetvie biznisu sa tento rok posunie ešte ďalej. Malo by sa jednať o priame inzerovanie spoločností spoločnostiam, čiže o spôsob B2B manažmentu.

online-marketplaces

Bezpečnosť
Rok 2014 sa nedá nazvať rokom bezpečnosti osobných údajov. To by sa však malo zmeniť a preto by sme sa už vďaka firmám ako Target a Home Depot nemuseli stretnúť s únikom dát z iCloudu alebo s únikom tajných filmových a hudobných projektov od Sony.

security

Bitcoin
Aj keď je táto virtuálna mena v súčasnosti v kríze podľa Balaji Srinivasana sa rok 2015 stane rokom práve rozvoja tejto meny. Mali by sa dokonca vytvoriť aj špeciálne platobné systémy, ktoré budú touto menou disponovať.

bitcoin-and-blockchain

Cloud-client computing
V súčasnosti sú všetky mobilné zariadenia oveľa výkonnejšie ako počítače pred niekoľkými rokmi. Prečo by teda neohli byť zložité grafické operácie robené pomocou cloudových serverov, čo by mohlo znížiť cenu konečných zariadení.

cloud-client-computing

Crowdfunding
Podporovanie začínajúcich projektov tohto typu nemusí byť výsadou neustáleho sedenia pri počítači, ale tento rok by sa malo rozšíriť aj na mobilné zariadenia, čo by mohlo prilákať väčšie množstvo potencionálnych investorov.

crowdfunding

Dnes nejčtenější

.