Zavřít reklamu

Apple 2015 Rok 2015 je už dá sa povedať v plnom prúde a je preto čas rozobrať si veci, na ktoré by sa mal Apple tento rok zamerať. Podľa analytika Gena Munstera by malo ísť hlavne o 5 vecí.  A nimi sú na prvom mieste iPhone, na druhom iOS, novinka Apple Watch by mala byť treťou prioritou Applu a nasledujú ju počítače Mac a za nimi nové produkty. Dovolím si súhlasiť s tymito vecami nakoľko si myslím, že práve toto by mohlo byť v budúcnosti najväčšie ťažisko pre Apple.

Na prvom mieste sa teda v rebríčku umiestnil iPhone
Apple by sa mal zamerať hlavne na svoj smartfón nakoľko je to jeho hlavný produkt a od neho závisí celý chod spoločnosti. Dokonca aj hodnota akcií Applu ťaží z predaja tohto veleúspešného smartfónu.

V závese sa iPhone sa nachádza systém iOS
Podľa Munstera je toto jediný súčasný operačný systém, ktorý má veľmi sľubnú budúcnosť. Je obsiahnutý vo veľmi širokom spektre zariadení od už spomenutého iPhone cez iPad, iPod Touch či Apple TV až po Apple Watch. Zároveň však dodáva, že iPad je veľmikritickým zariadením so systémom iOS. Pretože podľa jeho slov sa jedná prakticky len o nafúknutý iPhone. Práve tento fakt vraj iPad ochudobňuje o exkluzívnejšie funkcie, ktoré ponúka konkurencia.

Na treťom mieste sa umiestnil nový produkt Apple Watch
Munster predpovedá tomuto produktu sľubnú budúcnosť. Avšak ako jeho najväčšiu slabinu na začiatok vidí fakt, že Apple Watch budú prakticky len príslušenstvo pre iPhone. Podľa doterajších správ a únikov Vám samotné inteligentné hodinky od Apple budú k ničomu.

Štvrté miesto obsadilo produktová línia Mac
Munster uvádza, že táto produktová línia má skvelú budúcnosť. Ak sa pozrieme na medziročné výsledky tak zistíme, že zatiaľ čo klasické desktopové počítače klesajú v predajoch, počítače od Apple naopak každoročne stúpajú. Ďalej uvádza, že Mac je veľmi pozoruhodný stroj a narozdiel od iPadu ponúka vlastnú užívateľskú radosť, keďže iPad je podľa jeho slov len nafúknutý iPhone.

Na poslednom mieste sa umiestnili novinky
Podľa tohto analytika je toto asi jedna z najdôležitejších vecí, na ktoré by sa mal Apple zamerať. Jedná sa o produkty, ktoré ešte nikdy neboli oficiálne predstavené a ich existencia je širokej verejnosti neznáma. Medzi takéto zariadenia má napríklad patriť aj legendárna Apple TV alebo iTV, na ktorej podľa jeho slov kalifornský gigant potichu pracuje.

itv_martinhajek_21-640x480

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.