Zavřít reklamu

facebook-ipad-iconSamozřejmě že vám nyní nejdu popisovat reálný příběh ze života, který se skutečně stal, obsah tohoto článku je čistě informativní a klade si za cíl upozornit na fakt, jak lehké je v současné době najít člověka, jehož jméno neznáte a pouze jste jej někde viděli. Představte si zcela imaginární situaci, které se nám pochopitelně nestala. Nakupujete Vánoční dárky a najednou zavítáte do Swarovski v Eurovea a prodavačka, která vás obsluhuje by stála za pozvání na kávu.

Je navíc milá a vám se skutečně libí, ovšem nejste zrovna macho který nemá problém zjistit její telefonní číslo tím, že se na něj jednoduše zeptá. Pár dní přemýšlíte nad tím, jak zjistit její jméno a oslovit ji tak, abyste to nemuseli udělat v prodejně před třemi dalšími kolegyněmi. Najednou vás napadne, že dnes je každý na sociální síti Facebook a vzhledem k tomu, že je to mladá žena, pravděpodobně tam bude také. Jak však najít konkrétní osobu, když víte pouze jak vypadá?

Víte ještě něco, víte totiž kde pracuje a to se na Facebooku počítá. Pojďme se podívat na to, jak snadno je Facebook zneužitelný a jak důležité je si skutečně dobře zabezpečit své soukromí a rozmyslet si, jaké informace o sobě na této sociální síti sdílíte s okolím. Zapněte Facebook a zvolte možnost vyhledávání přátel podle filtru. Nyní již nastává ta pravá legrace, když někdo pracuje v Bratislavě, pak pravděpodobně v Bratislavě také žije, takže místo pobytu je jasné a vyplníme jej. Kde se narodil nás nemusí příliš zajímat, stejně jako jméno které neznáme. Zvolíme tedy již jen poslední možnost, kterou známe a tou je zaměstnavatel.

Nyní nezbývá než projít fotografie těch, kteří bydlí v daném městě a pracují u daného zaměstnavatele. Pokud neuspějete, je ještě jedna možnost a tou je projít přátele těchto lidí a prohlédnout si jejich fotografie. Pokud je daný člověk na Facebooku a není opravdu velmi obezřetný, je dost pravděpodobné, že jej naleznete. Problém je v tom, že pokud hledá nějaký muž zenu jako v našem příběhu kvůli tomu aby ji pozval na kávu, pak je vše v pořádku, horší je, když ten muž není zcela při smyslech. Dobře si tedy rozmyslete jak dobře máte nastavený svůj profil na sociálních sítích, protože se může lehce stát, že z anonymního člověka se najednou stanete pro toho kdo vás hledá někým, o kom ví prakticky vše.

FB

Dnes nejčtenější

.