Zavřít reklamu

AppleLogoGoldŠvýcarská banka UBS zveřejnila výsledky každoročního průzkumu technologických společností. I když by se na první pohled mohlo zdát, že se banka bude zabývat jen a jen finančními záležitostmi jednotlivých společností, opak je pravdou. Tento výzkum je totiž zaměřen na spokojenost zaměstnanců. Zaměstnanci jsou dotazováni ohledně firemní kultury, hodnot, kolektivu, budoucnosti jejich korporace a také přímo na CEO celé společnosti.

UBS je přesvědčena, že právě firemní pohoda je jedním z nejdůležitějších faktorů vypovídajících o budoucnosti společnosti. Zaměstnanci Applu vyplývají jako nejspokojenější zaměstnanci a to především díky obrovským prodejům iPhone 6 a iPhone 6 Plus, které jsou hybnou silou pro celou společnost stejně jako pro zaměstnance, jenž díky dobrý výsledkům mají optimistické vyhlídky na další roky společnosti.

Apple obsadil první místo ve všech zkoumaných kategoriích včetně businessu, kultury, hodnot a Tim Cook se stal nejoblíbenějším CEO zaměstnanců napříč všemi společnostmi. Hlavní analytik UBS uvedl, že nebyl překvapen výsledky, které jsou pro Apple velmi dobrým znamením. Ovšem beznadějně poslední ve všech kategoriích skončilo IBM. Důvěra zaměstnanců ve vedení je v IBM na velmi nízké úrovni. Společnost však již začala měnit strategii a dochází v ní k významné reorganizaci, které by měla mít za následek zlepšení tohoto hodnocení.

Dnes nejčtenější

.