Zavřít reklamu

TV Program appPriznám sa, že televíziu veľmi často nesledujem, totiž filmy a seriály si môžem pozreť na svojom Macu alebo na Xboxe One pozrieť bez reklám a namiesto troch hodín mi zhliadnutie filmu trvá hodinu a pol, občas o trochu dlhšie. Ale predsa len sa občas stane, že v telke dávajú niečo, čo nemám v iTunes a tak sa sem-tam oplatí pozrieť si televízny program. Samozrejme až keď ho nájdem, nakoľko v bermúdskom trojuholníku môjho bytu sa stáva, že časopis skrátka zmizne. Preto som sa rozhodol, že to vyriešim svojským spôsobom (a dúfam, že mi kvôli tomu nezmizne iPhone).

Pri náhodnej návšteve App Storu som našiel jednu veľmi jednoduchú aplikáciu, ktorá mi poskytne prístup k aktuálnemu televíznemu programu. Dokonca je to podľa môjho názoru tá najlepšia aplikácia na TV program, akú môžete nájsť v App Store, keďže jej dizajn a ikonka sa správajú tak, akoby to bola systémová aplikácia vyrobená samotným Applom. Jej ikonka perfektne ladí s vizuálom iOS 7 a nič sa nestane, keď ju dosadíte na miesto Kiosku, ktorý sa na iPhone zrejme aj tak moc nevyužíva a skôr tu zbytočne zaberá miesto. Dojem, že ide o systémovú aplikáciu a nie o aplikáciu z App Storu, podporuje aj rýchlosť načítania aplikácie, ktorá je naozaj rýchla. Na mojom iPhone 5c s iOS 8 sa načíta prakticky rovnako rýchlo ako Kalendár, Mail alebo Fotky.

TV Program app
TV Program app

Samotný TV Program má len tri sekcie. V prvej si môžete pozrieť včerajší program, aby ste vedeli, čo ste zmeškali a čo pri troche šťastia môžete dobehnúť dnes. Dnes je sekcia, ktorú máte otvorenú po spustení aplikácie a čiara prelínajúca všetky programy vám pomôže zistiť, či program začal alebo či je už pomaly u konca. Nájdete tu množstvo kanálov aj s ich plnými znakmi a po kliknutí na ikonku priečinka vľavo hore môžete kanály organizovať. Tých tu je tu skutočne veľa a bratry čechy potěší, že aplikácia zahŕňa zrejme všetky české stanice (bodaj by nie keď máte lepší dabing a Zdeňka Izera). Aplikácia je preto vhodná pre oba naše národy.

Zároveň, keď už spomínam možnosť organizovať jednotlivé kanály. Po kliknutí na detail kanálu sa dostanete do textovej podoby programu, kde okrem začiatku vysielania relácie môžete zobraziť detaily o ňom a aj obsadenie. Aby ste sa dostali preč z detailu, jednoducho kliknite kamkoľvek na obrazovku, keďže tlačítko „Späť“ tu chýba. Pri reláciách, ktoré ešte len budú, si môžete aktivovať upozornenie kliknutím na zvonček. Týmto zabezpečíte, že vás aplikácia upozorní, že váš obľúbený seriál, relácia alebo film, začnú o 10 minút.

Samotná aplikácia je dostupná úplne zadarmo v iTunes App Store, je optimalizovaná pre iPhone 6 aj 6 Plus, má veľkosť len 1 MB a vyžaduje operačný systém iOS 7 alebo novší.

TV Program app
TV Program app

Dnes nejčtenější

.