Zavřít reklamu

kodak-ikonaUž pred pár týždňami sme boli svedkami znovuzrodenia legendy po tom, ako fínska Nokia oznámila svoj vlastný tablet so systémom Android. Teraz sa chce do sveta vrátiť vo vynovenej podobe Kodak a tentoraz prichádza s vlastným smartfónom, keď sa už v minulosti nestihol prispôsobiť trendu. Jeho prvý telefón síce neohromí hardvérovými parametrami, predsa len Kodak sa orientoval v úplne inej oblasti trhu a jeho finančná situácia by mu tiež nedovolila investovať astronomické čiastky do vývoja telefónov. Telefón však poteší prítomnosťou 13-megapixelového zadného fotoaparátu a 5-megapixelového predného fotoaparátu, vďaka čomu je možné očakávať vysokokvalitné „selfie“.

Smartfón Kodak IM5 je inak smartfónom vyššej strednej triedy, čomu napovedá 5″ HD displej, osemjadrový MediaTek MT6592 procesor, 1 GB RAM a 8 GB vstavaného úložiska s možnosťou rozšírenia pamäte pomocou microSD. Smartfón disponuje systémom Android 4.4 KitKat, ale v budúcnosti obdrží Lollipop. O výrobu samotného telefónu sa postarala spoločnosť Bullitt, ktorá vyrába aj odolné telefóny Catterpillar. V spolupráci s ňou Kodak vyvinul vlastné jednoduché UI, ktorým chce prilákať ľudí, ktorí si kupujú smartfón prvýkrát v živote. Navrch toho ponúka vlastný obchod s aplikáciami po boku Google Play.

Nanešťastie, snaha o dosiahnutie jednoduchosti sa odrazila aj v možnostiach fotoaparátu, a aj keď Kodak vraví, že je to pre ľudí, ktorí oceňujú hodnotu Kodaku, stretnete sa s veľmi jednoduchým fotoaparátom. Ten je dokonca tak jednoduchý, že nemôžete upravovať jeho nastavenia. Samotný telefón sa začne predávať v Európe za cenu 229€ už v priebehu tohto štvrťroku. Smartfón je teda výsledkom reorganizácie obchodnej stratégie, ktorú Kodak podnikol, keď požiadal o ochranu pred veriteľmi a predal svoje patenty technologickým gigantom ako je Apple, Samsung alebo Google, pričom hodnota predaných patentov sa pohybovala na úrovni pol miliardy dolárov.

Kodak IM5
Kodak IM5
Kodak IM5
*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.