Zavřít reklamu

A011203_N5210-TEPLOMER_NTelefon v současné době umí věci, které jsme si před deseti lety nedokázali představit ani jen ve snu a ti z nás, kteří to dokázali, dnes čtou tento článek ze své jachty kotvící v Karibiku. Vtip je v tom, že mi už deset let u všech těchto telefonů a tabletů chybí jedna maličkost. Prkotina, kterou měl můj kamarád ve své Nokii 5210 před 13 lety! Neuvěřitelných 13 let uběhlo do chvíle, kdy jsem poprvé viděl tento detail a nikdo jej nedokázal od té doby do svých nadupaných smartphonů integrovat. Pokud znáte Nokii 5210, pak jistě víte, že je řeč o teploměru, kterým tento telefon disponoval.

Digitální teploměr je z mého pohledu úžasná věc a řeči o tom, že dnes jste neustále online a víte kolik je venku stupňů pomocí aplikace jsou nesmysl. Nezajímá mě totiž kolik stupňů je u meteorologické stanice, zajímá mě kolik stupňů je tam, kde zrovna stojím! Právě to mi před 13 lety Nokia 5210 dokázala říct, bohužel od té doby jsme se v éře chytrých telefonů s podobnou věcí nesetkal a tak jsem sice rád, že máme gyroskop, akcelometr, digitální kompas a GPS, ovšem pokud se mě někdo zeptá, co mi chybí u iPhonu, pak je to jednoznačně teploměr.

Věřím, že výrobci v podstatě nemají důvod, proč jej do telefonů nedávat, ale spíše spoléhají na to, že jste stále online a máte aplikace, které vám řeknou kolik je stupňů. Nechci aplikaci, chci teploměr, obyčejný teploměr přímo ve své kapse, který mi kdykoli a kdekoli okamžitě řekne, kolik je stupňů. Takže Time, pokud toto čteš, dej mi teploměr a já dám tvému dalšímu iPhonu hodnocení 10/10, platí?

A011119_NOKIA5210_N

Dnes nejčtenější

.