Zavřít reklamu

mercedes-mirrors
 Tak ako aj vo svete IT,  aj vo svete automobilov sú neustále závody a predbiehanie konkurencie v high-tech vymoženostiach pre autá. Pred časom, keď Google odprezentoval auto, ktoré je schopné autonómnej jazdy, nevenovalo sa tomu príliš veľa pozornosti. Veď prečo by aj? Google predsa vyrába softvér a je zameraný na IT nie na automobilový priemysel. Avšak súčasnej novinke určite bude venovaná značná dávka pozornosti. Mercedes totiž v pondelok odhalil jedno z najluxusnejších áut a pridal k tomu aj čerešničku na torte v podobe autonómnej jazdy.

Automobilka na veltrhu CES 2015 oznámila superluxusný prototyp „F 015 Luxury in Motion“. Jedná sa o obrovský elektromobil, v ktorom môžu zostať cestujúci v spojení s okolitým svetom pomocou šiestich obrovských displejov s vysokým rozlíšením umiestennými vo dverách tohto elektrického korábu. Pasažieri môžu využívať výhody multi-touch panelov, aby mohli vidieť všetko, čo sa v okolí automobilu deje. Srdcom automobilu je elektrický agregát v spojení s vodíkovým motorom. Celé auto má pritom nárazuodolnú konštrukciu zostavenú z uhlíkových vlákien, hliníku a vysokopevnostnej ocele.

F 105 meria na dĺžku úctyhodných 5181 milimetrov, vysoké je 1524 milimetrov a o dokonalý športový dizajn sa starajú masívne 26-palcové kolesá umiestnené v rohoch karosérie tak, aby boli jej previsy čo najmenšie. Zároveň tento krok maximalizoval vnútorný priestor, čiže sa v interiéri auta môžete cítiť ako v obývačke. Cestujúci sedia na akomsi podstavci, ktorý je schopný otáčať sa o 30 stupňov. Rovnako tak aj samotné sedadlá sa dajú otáčať podľa potreby pri autonómnej jazde. Ako sa nechal počuť predseda spoločnosti Daimler a zároveň vedúci Mercedes-Benz Cars Dieter Zetsche, je budúcnosť automobilového priemyslu práve v autonómnej jazde. Auto by sa podľa neho mohlo do niekoľkých rokov stať mobilnou časťou životného priestoru.

mercedes-benz-f-015-luxury-in-motion-1

Zdroj: http://bgr.com/2015/01/06/mercedes-benz-f-015-self-driving-car/

Dnes nejčtenější

.