Zavřít reklamu

Apple WatchEšte predtým, než Apple začne predávať Apple Watch, spoločnosť najala množstvo ďalších vrcholných predstaviteľov spoločností, ktoré súvisia s módou a zdravotníctvom. To, že v októbri/říjnu minulého roku najal manažéra z Louis Vuitton, ktorý mal na starosti mužskú módu, sa u hodiniek dá pochopiť. Apple ich totiž pojal ako módny doplnok, nie ako ďalšiu spotrebnú elektroniku a je preto diskutabilné, či Apple bude vydávať nové kolekcie hodiniek v každoročnom intervale, alebo či to skutočne pojme ako produkt, ktorý hodláte nosiť pár rokov predtým, než ich vymeníte za nový model.

Jacob Jordan prišiel do Applu mesiac po predstavení Apple Watch a len teraz to potvrdil na svojom LinkedIn profile. V Appli teraz figuruje ako šéf merchandisingu pre Apple Watch. Jordan, spolu s ďalšími bývalými predstaviteľmi módnych značiek, sa budú starať o marketing pre nové hodinky. Opäť ide o osobnosť s dlhoročnými skúsenosťami, keďže figuroval 2,5 roka v LV a ešte predtým v Theory, u Thoma Browneho a Helmuta Langa. odpovedá sa Angele Ahrendts, ktorá minulý rok prešla z Burberry do Applu, ako šéfka maloobchodného predaja.

Apple však zamestnal dvojicu ďalších expertov z oblasti medicíny, no je možné, že sa podieľajú už na vývoji druhej generácie Apple Watch, ktorá by mala ponúknuť viac senzorov a mala by sa viac približovať predstave, ktorú sme mali o hodinkách predtým, než ich Apple oficiálne predstavil s funkciami, ktoré majú prakticky všetky ostatné hodinky na trhu. Tentoraz sa k tímu Apple Watch pridal Dr. Stephen H. Friend, spoluzakladateľ a prezident neziskovej organizácie Sage Bionetworks. Tá mimo iného vyvinula platformu Synapse, čo je sada technických služieb, ktorá umožňuje vedcom vzájomne pristupovať, analyzovať a zdieľať dáta. Taktiež umožňuje pacientom zdieľať dáta s výskumníkmi pomocou webovej open-source platformy BRIDGE. V Appli pracuje ako poradca v súvislosti s lekárskymi technológiami. Ďalším poradcom je zakladateľ a CEO Vanguard Medical Technologies, Dan Riskin, ktorý zároveň figuruje ako profesor chirurgie na Stanfordovej univerzite.

Apple Watch
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.