Zavřít reklamu

Apple Watch adPredstavte si to. Kúpite si Apple Watch, chcete si pozrieť čas a miesto neho vám zrazu na obrazovku vybehne reklama. Scenár, kvôli ktorému by ste jablčné hodinky zrejme odložili, však nemusí byť ďaleko od pravdy. TapSense predstavila novú reklamnú platformu, s pomocou ktorej bude možné tvoriť reklamu pre Apple Watch. Platforma bude pozostávať z plnohodnotného softvérového riešenia, ktorého súčasťou bude SDK pre vývojárov a API určené pre značky, ktoré im umožní pripravovať si reklamy na Apple Watch.

Platforma ešte nevyšla, no TapSense už stihlo predviezť demo, ktoré ukazuje, akým spôsobom budú reklamy na Apple Watch fungovať. TapSense vraví, že prináša inovácie pre budúce platformy a Apple Watch majú potenciál spraviť prevrat v celej produktovej kategórii, presne tak ako iPod a iPhone. Práve preto verí, že Apple Watch poskytujú značkám a vývojárom skvelú možnosť prezentovať sa zákazníkom úplne novým spôsobom. To všetko síce znie na papieri pekne, ale Apple ešte neposkytol žiadne vyjadrenie vo veci reklám na Apple Watch a vývojári dnes môžu používať len oficiálne SDK, ktoré Apple zverejnil v uplynulých mesiacoch spolu s iOS 8.2 beta.

Ako by vlastne mohli (a mali) reklamy na hodinkách vyzerať? V prvom rade nechcú, aby sa vznikajúca produktová kategória zmenila na spam box, je viac než jasné že v takom prípade by reklamy Apple Watch zabili. Namiesto toho majú byť reklamy navrhnuté tak, aby neotravovali a objavovali sa len v otvorených aplikáciách. V praxi by reklama mohla vyzerať ako ciferník alebo ako interaktívne pozadia, ale nesmú byť agresívne. Navyše, kvôli tomu, o aké intímne zariadenia ide, dala by sa tomu prispôsobiť aj samotná reklama a tak napríklad, pokiaľ by ste čakali nejaký čas na zastávke, mohla by sa vám objaviť reklama na aplikáciu, ktorá by vám umožnila kúpiť si SMS lístok (a zobraziť ho) priamo na obrazovke Apple Watch alebo tiež reklamu na taxi službu.

Apple Watch ad
*Zdroj: TapSense

Dnes nejčtenější

.