Zavřít reklamu

Alcatel Onetouch WatchAlcatel OneTouch Watch jsou nové inteligentní hodinky od společnosti Alcatel, která proslula zejména v devadesátých letech výrobou svých mobilních telefonů, které byly na trhu ještě dávno předtím, než někdo znal Nokii a podobné značky. Novinka nabízí kompatibilitu s iOS a to nejzajímavější, cenu 149$. Alcatel navrhl vlastní SmartWatch operační systém, který je navržen od počátku tak, aby se s ním dalo snadno pracovat i na malém displeji. a to včetně možností jako je čtení notifikací, ovládání hudby a tak dále.

Zpočátku si budeme muset vystačit pouze s aplikacemi, které hodinkám dodá sám Alcatel, nemá totiž konvenční operační systém jako je Android Wear ale vlastní systém a vývojářům je prozatím vývoj pro Alcatel OneTouch zapovězen, nicméně časem Alcatel odemkne i vlastní App Store. Hodinky disponují baterií s kapacitou 210 mAh, což sice vypadá jako žalostně málo, ovšem společnost tvrdí, že baterie vydrží 3-5 dní a nabije se za pouhou jednu hodinu.

Alcatel-OneTouch-Watch-Header-big-2-820x420

Stejně jako Apple Watch disponují senzorem srdečního tepu, akcelometrem, gyroskopem a také informacemi o nadmořské výšce. Hodinky mají certifikaci IP6, což znamená, že jsou odolné proti stříkající vodě a je možné se s nimi sprchovat, na plavání však raději nemyslete. Barevný displej má velikost 1,22″ a stejně jako Moto 360 přichází s tradičním kulatým vzhledem. Watch budou k dispozici ve čtyřech různých barevných variantách a dokoupit je možné dvojici kovových náramků.

Nechybí ani NFC, vibrační motorek pro buzení, kompatibilita s iOS a Androidem, Bluetooth 4.0 a kromě výše uvedených senzorů také digitální kompas. Hodinky by se měly prodávat na jaře 2015 také v ČR a SR a to za cenu 149$ za základní verzi s tím ,že všechny verze nabídnou veškeré výše uvedené funkce a budou se lišit pouze použitým materiálem.

Dnes nejčtenější

.