Zavřít reklamu

l15325-tesla-motors-logo-44198  Americký výrobca elektromobilov Tesla údajne pracuje na revolučnom dobíjaní svojich automobilov, ktoré si berie inšpiráciu zo živočíšnej ríše. Malo by sa jednať o akýsi typ robotických hadov, ktoré by boli schopné dobiť Váš automobil za Vás. Jedná sa o skutočne zaujímavú technológiu, ktorá by priniesla futuristické veci priamo do našich domácností. Údajne je už len otázkou času pokiaľ sa bude dať takáto technológia montovať do domácností.

Podľa oficiálneho profilu miliardára Elona Muska na sociálnej sieti Twitter jeho spoločnosť pracuje už nejaký čas na robotických hadoch, ktoré by samostatne dobíjali autá priamo v garáži. Táto technológia by mala byť zabudovaná priamo do steny garáže a v prípade potreby bude schopná sama vyliezť a zapojiť sa o prípojky na aute. Ako však presne bude technológia fungovať a či bude používať prvky umelej inteligencie na to aby sama zistila či Váš elektromobil treba dobiť je zatiaľ otázne.

Tesla však nie je prvou spoločnosťou, ktorá sa takýmto systémom zaoberá. Na podobnej technológii sa vraj už roky pracujú v biorobotickom laboratóriu v Carnegie Mellon University. Tieto robotické hady by vraj mali fungovať úplne samostatne bez akéhokoľvek zásahu človeka. Technológia podľa mo1jho názoru vyzerá veľmi zaujívamo a určite si v budúcnosti nájde miesto v garážach s elektrickými autami, no nateraz mi to príde veľmi nereálne.

Tesla_robotic_snake_charger2

//

Dnes nejčtenější

.