Zavřít reklamu

P4P - iconNový rok je tu a s ním příchází jistě i mnoho novoročních předsevzetí. Jak jste si jistě všimli, tak jsme tu již měli článek o tom, které aplikace vám mohou pomoci v dodržení novoročního předsevzetí. Článek rozhodně doporučuji, přčíst si ho můžete zde. Dnes se ovšem zaměříme na ty čtenáře, kteří si jako předsevzetí do nového roku dali posilování, zhubnutí nebo prostě cvičení. Patříte-li mezi ně, pak věnujte pozornost následujícímu článku. Pokud se vám navíc nechce utrácet za posilovnu a raději chcete cvičit doma, pak aplikace od Passion4Profession budou ideální.

Přístup k obsahu
Passion4Profession nabízí v iTunes App Store celkem čtyři aplikace. Každá aplikace se specifikuje na jinou část těla. Můžete si tedy vybrat jenom jednu specifikaci a na tu se zaměřit a nebo si dát tu práci a posilovat všechny čtyři. Jde o břicho, prsní svalstvo, nohy a hýždě. Všechny zmíněné aplikace jsou v iTunes App Store ke stažení zdarma jak pro iPhone, tak pro iPad. Základní cvičení jsou zdarma, ovšem vyšší levely jsou zpoplatněny a lze je dokoupit pomocí In-App nákupů. Je možné zakoupit všechny další levely v aplikací pomocí jednoho zvýhodněného nákupu, kdy ušetříte téměř polovinu, pokud však používate všechny aplikace, tak je nesmyslné kupovat vše ve všech aplikacích, jelikož některé položky se opakují.

Ovšem lze postoupit na další levely i bez nutnosti cokoli platit. Stačí při vstupu do zvolené sekce zhlédnout krátkou reklamu a pokračovat jako při zaplacení. Pak vás již žádné reklamy obtěžovat nebudou a můžete se plnohodnotně věnovat tréninku. Při opětovné návštevě příslušné sekce budete muset reklamu zhlédnout znovu.

Passion4Profession1

Cvičení
Každá sekce je jinak náročná a trvá jinak dlouho. Pravidlem však je, že cvičení sekce je vždy rozplánováno do čtyř týdnů. Aplikace sama vám nabídne plán, jak často a v který den cvičit a ten si pak můžete přidat do svého kalendáře. Pokud takto učiníte, na cvičení nezapomenete, jelikož aplikace vás upozorní ve zvoleném čase, abyste šli cvičit.

Při samotném cvičení se zobrazuje video, které ukazuje, jak máte dýchat, které svaly při konkrétním cviku posilujete a celkově ukazuje, jak přesně máte cvičit. Vše doprovází povzbuzující hudba a počítání pro korigování dechu a rytmu cvičení. Hudbu lze ponechat defaultní přímo od P4P, nebo si můžete přidat vlastní, příčemž původní musíte vypnout. Aplikace podporuje také hudbu ze Spotify. Hlasitost počítání i hlasitost hudby je možné samostatně regulovat, což je praktické. V průběhu je vám oznámeno, kolikrát jste již konkrétní cvik provedli, nemusíte se zaobírat vlastním počítáním. Po dokončení cviku vás aplikace sama připraví na další a v průběhu celého cvičení vám také oznámí několik přestávek mezi jednotlivými cviky, což mnohdy opravdu oceníte.

Z osobní zkušenosti mohu potvrdit, že první lekce jsou sice dlouhé, ale není těžké u nich vydržet a cviky se dají bezproblémově zacvičit. Ovšem u dalších levelů je vše zcela jinak. Sám jsem sportoval řadu let a při cvičení dalších lekcí jsem měl mnohdy co dělat, abych cvik opravdu zacvičil a mnohdy jsem si vše zkracoval. Doporučuji tedy především začátečníkům, aby si první level prodloužili ze čtyř týdnů na osm, kdy už na další budou dostatečně připraveni.

P4P

Závěr
Na závěr bych rád dodal ještě několik odkazů. Prvním bude rozhodně na YouTube kanál Passion4Profession. Naleznete zde mnoho výborných videí. Většinu naleznete v aplikaci, některé jsou jen zde a některé zase jen v aplikaci. Jsou tu verze s hudbou i bez hudby, ale s počítáním. Dalším odkazem je YouTube kanál, který se zaměřuje výhradně na břišní svalstvo. Nakonec samotná oficiální stránka www.passion4profession.netkde je k nalezení opravdu spoustu informací a dalších cviků zaměřující se na všechny části těla.

Abs WorkoutButt WorkoutLegs Workout and ExercisesChest Workout(po kliknutí na příslušnou ikonu zobrazíte aplikaci v iTunes App Store)

 

Dnes nejčtenější

.