Zavřít reklamu

slatenotebookPresne po vzore patentu Apple prišla spoločnosť iSketchnote s inteligentným perom, ktoré navyše vyzerá tak, ako by si to majiteľ produktov s lákavým dizajnom predstavoval. Na veľtrhu CES 2015 sa objavilo pero, ktoré sleduje váš pohyb a to, čo s ním napíšete do klasického denníku alebo na papier, sa prekonvertuje do digitálnej podoby, ktorú môžete sledovať a upravovať na svojom iPade. Je jasné, že technológia musela byť vyvíjaná už nejaký čas a je malá pravdepodobnosť, že by sa Apple s tvorcami zaujímavého príslušenstva začal súdiť.

Narozdiel od pera, ktoré by mohol jedného dňa predstaviť Apple, je pero iSketchnote kompatibilné len s bezplatnou aplikáciou pre iPad. Pokiaľ ale chcete, aby technológia fungovala, svoj papier alebo poznámkový blok si potrebujete položiť na podložku Slate s Bluetooth anténou. Tá konvertuje text a kresby do digitálnej podoby okamžite a rozhodne poteší, že je odolná voči škrabancom, takže nemusíte mať obavy, že by ste pri tlačení na papier podložku poškodili. Má váhu 397 gramov a poskytuje výdrž batérie až do 10 hodín. Taktiež obsahuje port microSD a port microUSB pre nabíjanie.

Samotná aplikácia iSketchnote následne umožňuje upravovať digitalizovaný text tak, že zmeníte typ pera a farby. Okrem toho je možné vytvárať vrstvy pre komplexnejšie kresby. A spolu s tým súvisí možnosť zdieľania tvorby s priateľmi, dokonca s možnosťou natočenia zaujímavého „Behind the Scenes“ videa, v ktorom vaši priatelia uvidia, ako ste postupovali napríklad pri tvorbe portrétu. Sada ponúka perá s meniteľnými ingustovými tuhami v modrej, červenej a čiernej farbe. Tie obsahujú magnetický prstenec typický u francúzskych pier, len trochu inovovaný, aby kombinoval eleganciu a moderné technológie. Okrem toho, každé pero je špecificky navrhnuté tak, aby ho podložka detegovala a okamžite vedela na obrazovke iPadu premietnuť dané pero. Príslušenstvo spolu so špeciálnym stojanom pre iPad stojí 180 dolárov a volá sa iSketchnote Pack a je kompatibilná s iPadom 3, iPadom mini a všetkými novšími modelmi tabletu od Apple. Prvé objednávky bude schopná vybaviť neskôr v priebehu roku. Tvorcovia sľubujú čoskoro podporu pre OS X, Android a Windows, pokiaľ nainštalujete aktualizácie, drivery a reštartujete počítač.

iSketchbook Slate

Dnes nejčtenější

.