Zavřít reklamu

apple-soudNeboli sme jediní, kto si všimol, že aktualizácia iOS 8 vyžadovala od užívateľov aspoň 5 GB voľného miesta. To je vec, ktorá nepoteší, zvlášť keď chcete takú aktualizáciu nainštalovať na zariadenie s 8 alebo 16 GB pamäťou a práve druhé spomínané boli dlhodobo najpopulárnejšou voľbou pri kúpe nového iOS zariadenia. Veľká softvérová aktualizácia, ktorú Apple vydal krátko po predstavení iPhone 6, však môže byť hlavným predmetom novej skupinovej žaloby. Istá právna firma totiž obvinila Apple z toho, že ukracuje svojich zákazníkov o voľné miesto v úložisku iOS zariadenia tým, že iOS 8 môže na iPodoch zaberať až 23,1% dostupného priestoru a na iPhone 5s približne 18,1%.

Právnická firma Cuneo Gilbet & Laduca si je síce vedomá upozornenia, že po naformátovaní môžu iOS zariadenia ponúkať menej priestoru, než by mali, ale predpokladá, že množstvo používateľov o tomto fakte nevie. Nedostatok úložiska navyše pokladá za úmysel, ako donútiť ľudí predplatiť si väčší úložný priestor na iCloude, keď sa im minie voľný priestor v zariadení. Tento súd je však celkom komický, vzhľadom k tomu, že každé jedno zariadenie na svete ponúka menej priestoru, než by malo podľa reklamy a navyše, systém musíte tiež niekam nainštalovať.

V redakcii sme sa zhodli že je síce pravda, že tých 13 GB voľného miesta v iPhone nie je veľa, ale telefóny Apple sú na tom podstatne lepšie, než konkurencia. Napríklad na Galaxy S4 mali užívatelia z avizovaných 16 GB miesta k dispozícii len 9 GB kvôli Androidu a nadstavbe TouchWiz UI. O nič lepšie na tom nie sú ani produkty Microsoftu, tam napríklad 32 GB Surface ponúka 16 GB miesta a 500 GB Xbox One ponúka len 363 GB miesta, keďže zvyšných 102 GB zaberajú systémy a ich záloha. Je preto komické, že sa právnická firma zamerala práve na Apple. Alebo je to práve preto, že je to 160-miliardový Apple?

iPhone 5c Storage
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.