Zavřít reklamu

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-2Poté co společnost LVMH Group přehodnotila své původní stanovisko a jedna z jejích manufaktur TAG Heuer začala vyvíjet inteligentní hodinky, přichází s vlastním řešením inteligentních hodinek také další ze světoznámých luxusních manufaktur. Tentokrát však musíme ze Švýcarska zamířit do Německa, kde se v Hamburgu s Němcům vlastní precizností ručně vyrábí hodinky Montblanc. Ten na to jde poměrně šalamounsky, aby nedošlo ke změně designu nebo konstrukce tradičních hodinek, přináší místo inteligentních funkcí přímo do hodinek takzvaný e-strap, tedy inteligentní elektronickou sponu s vlastním displejem.

Spona se nasadí přímo na kožený tah a na svém 0,9″ OLED displeji pak majitele informuje o všem co je důležité. Displej disponuje rozlišením 128×36 pixelů a dokáže zobrazit texty, emaily, upozornění kalendáře, upozornění ze sociálních sítí a další upozornění. Kromě toho funguje e-strap také jako krokoměr a pomocí akcelometru také jako monitor aktivity. E-strap je kompatibilní jak s iOS tak i Android zařízeními, na čemž není nic zvláštního protože Montblanc již nějaký ten pátek spolupracuje se Samsungem a dodává mu luxusní stylusy a obaly na smartphony.

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-2

Vzhledem k velikosti displeje a připojení přes nízkoenergetický Bluetooth LE, dokáže e-strap fungovat na jedno nabití až pět dnů, což je o zhruba čtyři dny déle, než jak dlouho vydrží Apple Watch. Nejzajímavější je však cena, ta je totiž pouhých 250€, což je částka za kterou například Breitling běžně používá svoji sponu a téměř běžná cena za klasické přezky. Je tedy příjemné, že právě Montblanc nabízí svůj e-strap za cenu 250€. Pokud se na cenu podíváte ve srovnání například s Apple Watch, působí astronomicky, ale vzhledem k tomu, že získáte samotnou sponu značky Montblanc, věřte, že se jedná o skutečně nízkou cenu. E-strap bude k dispozici samostatně pro všechny 42mm a 43mm hodinky a při objednávce si jej mohou zvolit zákazníci, kteří objednávají model Timewalker Urban Speed.

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-4
Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-5

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-1
Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-3

Dnes nejčtenější

.